Treceți la conținutul principal

Ryanair intră pe piața din Ucraina. Cele mai multe zboruri vor fi spre Polonia, ţara în care muncesc mulți ucraineni


Ryanair intră pe piața din Ucraina. Cele mai multe zboruri vor fi spre Polonia, ţara în care muncesc mulți ucraineni


Compania aeriană irlandeză Ryanair va lansa primele sale rute către Ucraina, reactivând un acord abandonat în iulie 2017 din cauza încercărilor autorităţilor de la Kiev de a proteja piaţa, transmite Reuters, preluată de Agerpres

Preşedintele ucrainean Petro Poroshenko şi directorul general al Ryanair, Michael O'Leary, au anunţat vineri acordul, la o conferinţă desfăşurată pe aeroportul Boryspil din Kiev, care va găzdui 10 rute Ryanair, iar oraşul Lvov din vestul ţării - cinci.
"Este un semn al calităţii - al calităţii climatului de investiţii şi al condiţiilor de concurenţă", a afirmat Poroshenko.
Imediat după ce Ryanair a anulat anul trecut acordul, premierul Volodymyr Groysman a vrut discuţii pentru ca operatorul aerian să revină în Ucraina şi a cerut organismelor anticorupţie şi antimonopol să verifice dacă precedentele negocieri au fost corecte şi au respectat reglementările privind concurenţa.
În 2017, Ukrainian International Airlines (UIA), parţial deţinută de oligarhul Ihor Kolomoisky, a dezminţit că a făcut lobby pentru a împiedica un acord între Ryanair şi aeroportul Boryspil.
Noua înţelegere este benefică pentru mulţi ucraineni, care pot beneficia de zboruri mai ieftine şi mai multe spre destinaţii europene, într-o perioadă în care UE a simplificat regimul acordării vizelor pentru cetăţenii din Ucraina.
Din Kiev vor exista zboruri spre Barcelona, Bratislava, Gdansk, Cracovia, Londra, Poznan, Stockholm, Vilnius, Varşovia şi Wroclaw, iar din Lvov curse aeriene spre Duesseldorf, Cracovia, Londra, Memmingen şi Varşovia.
Multe zboruri sunt spre Polonia, ţara în care muncesc un număr semnificativ de ucraineni.
Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România.
InCont.ro autor: InCont.ro, 23 martie 2018 13:43

 

 

Postări populare de pe acest blog

Vrei sa lucrezi pentru Masaroli? Citește mai întâi sa te angajezi și apoi mai gândește-te!

Fostul Eurotrasporti actualul Mesaroli. După o perioadă lungă în care am lucrat la o altă firmă italiană pe 2100€ lejer ma mâncat ca pe maimuță să merg la 2700€ pe lună ,am primit o recomandare de la un coleg să mă angajez la Mesaroli că se plătește mai bine și camioanele sunt bune din punct de vedere tehnic și igienic, într-adevăr nimic de reproșat! Am discutat la telefon cu Zjeliko salariul și perioada de lucru , am întrebat dacă se lucrează la program, dacă sunt probleme cu plățile pentru parcări având în vedere că se lucrează 90% pe Anglia, a răspuns pozitiv la toate întrebările mele, am plecat plecat liniștit se acasă către Verona bineînțeles drumul plătit de mine că la angajare nu decontează. Prima zi la firmă am fost testat de un angajat ce se ocupă de parcul de camioane pe nume Dusan. Am condus pe străzile din Trevenzuolo, am băgat la rampă, am cuplat/decupat , am învățat cum se lucrează cu FlottaWeb-ul, am arătat de ce sunt în stare , mi-a explicat să merg cât mai eco...

Maduro ar vrea să trimită la Moscova un avion cu aur din rezerva țării. Kremlinul dezminte informația, pe care o consideră “fake news”

Parlamentul de la Caracas, controlat de opoziţie, a acuzat regimul preşedintelui socialist Nicolas Maduro de încercarea de a scoate din ţară şi a trimite în Rusia rezervele de aur ale Venezuelei. Informația apare într-o postare făcută pe contul Twitter al Legislativului venezuelean de către deputatul Jose Guerra, citat de portalul rusesc Lenta.ru, Deputatul venezuelean Jose Guerra, de profesie economist, care a lucrat mult timp la Banca Centrală a Venezuelei, a explicat că instituţia financiară este autorizată să efectueze tranzacţii cu aur, dar  “poporul trebuie să ştie ce fel de tranzacţie intenţionează să facă banca şi dacă aceasta este convenabilă pentru ţară”. Publicaţia “Novaia Gazeta” a informat anterior că, la 28 ianuarie, un Boeing 777 al companiei ruse Nordwind Airlines a decolat din Moscova cu destinaţia Caracas fără pasageri la bord. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a negat acuzaţiile formulate de deputatul Jose Guerra că Moscova ar...

Urmează scăderi de prețuri la iPhone. Strategia adoptată de Apple, după scăderea masivă a vânzărilor

Veniturile generate de iPhone au scăzut în primul trimestru al anului cu 15%, fapt care a determinat Apple să-şi regândească strategia de preţ, cel puţin în unele ţări. Şeful companiei Tim Cook a remarcat că puterea dolarului american, în concordanţă cu scăderea altor monede, a făcut ca iPhone-ul să fie mai scump în anumite ţări. De aceea, Apple va analiza acest fenomen şi va reduce preţurile punctual pentru unele ţări. Pe fondul unei scăderi neobişnuite a vânzărilor de telefoane iPhone la finele lui 2018, în special în China, Apple a încercat marţi să îi convingă pe investitori că are şi alte motoare de creştere pentru viitor, precum serviciile de plăţi sau cele de streaming, informează AFP. Aşa cum a prevenit grupul american încă de la începutul lunii, cifra sa de afaceri pe ultimele trei luni ale anului trecut a scăzut cu 15%, până la 52 miliarde dolari, potrivit  Agerpres . În plus, profitul net a scăzut cu 0,5%, până la 20 de miliarde de dolari, o noutate în co...