Treceți la conținutul principal

Maduro ar vrea să trimită la Moscova un avion cu aur din rezerva țării. Kremlinul dezminte informația, pe care o consideră “fake news”

Parlamentul de la Caracas, controlat de opoziţie, a acuzat regimul preşedintelui socialist Nicolas Maduro de încercarea de a scoate din ţară şi a trimite în Rusia rezervele de aur ale Venezuelei.

Maduro ar vrea să trimită la Moscova un avion cu aur din rezerva țării. Kremlinul dezminte informația, pe care o consideră  fake news

Informația apare într-o postare făcută pe contul Twitter al Legislativului venezuelean de către deputatul Jose Guerra, citat de portalul rusesc Lenta.ru,
Deputatul venezuelean Jose Guerra, de profesie economist, care a lucrat mult timp la Banca Centrală a Venezuelei, a explicat că instituţia financiară este autorizată să efectueze tranzacţii cu aur, dar “poporul trebuie să ştie ce fel de tranzacţie intenţionează să facă banca şi dacă aceasta este convenabilă pentru ţară”.
Publicaţia “Novaia Gazeta” a informat anterior că, la 28 ianuarie, un Boeing 777 al companiei ruse Nordwind Airlines a decolat din Moscova cu destinaţia Caracas fără pasageri la bord.
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a negat acuzaţiile formulate de deputatul Jose Guerra că Moscova ar încerca să aducă în Federaţia Rusă 20 de tone de aur din rezervele Băncii Centrale a Venezuelei. “Nu există astfel de informaţii”, a spus Peskov, insistând că “acum ar trebui să fim prudenţi faţă de ştiri inventate”.
El a spus că Rusia şi-a manifestat deja disponibilitatea de a ajuta la rezolvarea situaţiei din Venezuela. “Rusia este gata să contribuie la rezolvarea situaţiei politice interne din Venezuela, fără a interveni în afacerile interne ale acestei ţări”, a spus Peskov, insistând că Moscova se pronunţă categoric împotriva ingerinţei unor terţe ţări în afacerile interne ale Venezuelei.
Criza politică s-a acutizat în Venezuela după ce opozantul Juan Guaido s-a autoproclamat miercurea trecută “preşedinte interimar”, iar Nicolas Maduro a denunţat o tentativă de puci, orchestrată de SUA.
Rusia, care alături de China, este unul din principalii aliaţi şi creditori ai regimului lui Nicolas Maduro, a denunţat vehement sancţiunile instituite de SUA împotriva companiei naţionale de petrol venezuelene PDVSA.
Opoziţia venezueleană se pregăteşte să iasă miercuri din nou în stradă pentru a cere plecarea lui Nicolas Maduro, care încearcă să reducă presiunea, declarându-se dispus pentru alegeri anticipate, dar fără a-şi pune în joc mandatul prezidenţial.
Maduro a vrut, săptămâna trecută, să retragă aur de la Banca Angliei
Banca Angliei a împiedicat reprezentanţi ai lui Nicolas Maduro să retragă aur în valoare de 1,2 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg, aplicându-i o nouă lovitură preşedintelui venezuelean, care depune efortui să-şi salveze aurtoritatea.
Potrivit Bloomberg, care citează surse anonime la curent cu acest subiect, aurul constituie o parte semnificativă a rezervelor valutare în valoare de opt miliarde de dolari deţinute de către Banca centrală venezueleană.
CNN precizează că nu a putut confirma din surse independente aceste informaţii şi că încearcă să obţină o reacţie din partea reprezentanţilor lui Maduro.
Bank of England a luat această decizie după ce oficiali americani de rang înalt au îndemnat Guvernul britanic să-i împiedice accesul lui Maduro la activele ţării sale şi să-i ofere acces opozantului Juan Guaido, care s-a autoproclamat ”preşedinte” interimar al ţării, potrivit Bloomberg.
Londra s-a alăturar sâmbătă Statelor Unite care l-au recunoscut deja şi altor ţări care au anunţat că-l vor recunoaşte pe Guaidó drept preşedinte interimar al Venezuelei, în cazul în care nu se convoacă alegeri în ţară în termen de opt zile.
”Ne aflăm alături de Statele Unite şi afirmăm că Adunarea Naţională (venezueleană) şi preşedintele său Juan Guaidó sunt cel mai bine plasaţi să conducă Venezuela în vederea restaurării democraţiei, economei şi libertăţii sale”, a declarat secretarul de stat britanic Alan Duncan.
Banca Angliei a anunţat sâmbătă, într-un comunicat, că furnizează servicii de păstrarea aurului unei mare număr de clienţi, dar că nu comentează cu privire la aceste relaţii.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vrei sa lucrezi pentru Masaroli? Citește mai întâi sa te angajezi și apoi mai gândește-te!

Fostul Eurotrasporti actualul Mesaroli. După o perioadă lungă în care am lucrat la o altă firmă italiană pe 2100€ lejer ma mâncat ca pe maimuță să merg la 2700€ pe lună ,am primit o recomandare de la un coleg să mă angajez la Mesaroli că se plătește mai bine și camioanele sunt bune din punct de vedere tehnic și igienic, într-adevăr nimic de reproșat! Am discutat la telefon cu Zjeliko salariul și perioada de lucru , am întrebat dacă se lucrează la program, dacă sunt probleme cu plățile pentru parcări având în vedere că se lucrează 90% pe Anglia, a răspuns pozitiv la toate întrebările mele, am plecat plecat liniștit se acasă către Verona bineînțeles drumul plătit de mine că la angajare nu decontează. Prima zi la firmă am fost testat de un angajat ce se ocupă de parcul de camioane pe nume Dusan. Am condus pe străzile din Trevenzuolo, am băgat la rampă, am cuplat/decupat , am învățat cum se lucrează cu FlottaWeb-ul, am arătat de ce sunt în stare , mi-a explicat să merg cât mai eco...

Urmează scăderi de prețuri la iPhone. Strategia adoptată de Apple, după scăderea masivă a vânzărilor

Veniturile generate de iPhone au scăzut în primul trimestru al anului cu 15%, fapt care a determinat Apple să-şi regândească strategia de preţ, cel puţin în unele ţări. Şeful companiei Tim Cook a remarcat că puterea dolarului american, în concordanţă cu scăderea altor monede, a făcut ca iPhone-ul să fie mai scump în anumite ţări. De aceea, Apple va analiza acest fenomen şi va reduce preţurile punctual pentru unele ţări. Pe fondul unei scăderi neobişnuite a vânzărilor de telefoane iPhone la finele lui 2018, în special în China, Apple a încercat marţi să îi convingă pe investitori că are şi alte motoare de creştere pentru viitor, precum serviciile de plăţi sau cele de streaming, informează AFP. Aşa cum a prevenit grupul american încă de la începutul lunii, cifra sa de afaceri pe ultimele trei luni ale anului trecut a scăzut cu 15%, până la 52 miliarde dolari, potrivit  Agerpres . În plus, profitul net a scăzut cu 0,5%, până la 20 de miliarde de dolari, o noutate în co...