Treceți la conținutul principal

OVIDIU ȘARPE: “In God we trust, everyone else pays cash!”. Interviu cu una dintre cele mai emblematice figuri ale comunității

Costume si accesorii pentru serbare
Probabil cea mai notorie figură publică din comunitatea românească de la Londra, primul român care, acum aproape patru decenii, a avut curajul să guste succesul rezultat muncii asidue și disciplinei profesionale – Ovidiu Șarpe sau Șarpone (alint pornit de la porecla gangsterului american – Al Capone) – are povestea unui om aproape obișnuit.
Deși și-a câștigat un patronim corelat cu mafia, domnul Ovidiu nu face parte din ea. Afacerile sale au fost dintotdeauna curate, cu toate că mereu există guri rele care zvonesc bârfe. Poate de aici se trage și prosperitatea. “Gura lumii nu o astupă decât pământul. Acum, dacă eu am în business-ul meu clienți care vin pe terasă – criminali, oameni cinstiți, pocăiți – oricine a venit, am vorbit cu fiecare. Prin asociere se spune că, dacă vorbești cu un criminal, ești criminal; dacă vorbești cu un pocăit, ești pocăit. Deci, eu sunt un om care are șase copii, șase nepoți, iar activitate criminală dacă o aveam, nu se poate dovedi decât dacă aș fi fost condamnat pe baza unor fapte. Pe când eu sunt un om cu cazier curat, un om cinstit și am mare frică de Dumnezeu! Bineînțeles că vor fi mereu guri rele, dar, reclama – pozitivă sau negativă – este reclamă; de asta mă numesc Ovidiu Șarpe.”
Zilele acestea, bine cunoscutul afacerist cu calități variate în lansarea și menținerea afacerilor de succes, mai exact pe 26 aprilie, a inaugurat un club VIP, Flamingo Bar, cu adresa în inima metropolei, 29 High Holborn, WC1V 6AZ. În cadrul deschiderii au participat figuri marcante ale societății londoneze, precum prolificul scriitor Nigel Cawthorne, oameni de vază, care doresc un loc select și retras pentru a se relaxa după zilele încărcate de muncă. Pe lângă aperitive și băuturi preparate de un barman profesionist, clienții au avut parte de muzică instrumentală live, ce a întregit atmosfera.
“Doamne, Doamne! Un an de zile am plătit chirie și au fost probleme, fiindcă am luat o pivniță în care era sala de mașini, am renovat-o, m-au inundat cei de deasupra. Și s-a întâmplat, pentru că sunt sentimental și am pus constructori români care au zis «Lasă, bre, că se face mâine, că se face poimâine…»și au luat banii și au plecat și n-au mai existat. Dacă puneam o firmă engleză sau irlandeză, terminam în trei luni. Dar eu cum sunt sentimental și patriot prost, am pierdut un an de zile. Îl deschidem, este un bar în City of London. Îl orientăm spre oameni de birou, pe party-uri; este locul unde facem seri distractive, latino nights, pentru cei din city, pentru studenții români din city, pentru lucrătorii români din city, care sunt destui. Pentru o clasă care nu ascultă manele, nu vei auzi prostii la noi. Locația nu ne permite. Este o locație pentru funcționari, pentru oameni de birou. Am avut norocul să primesc licență până la 3:00 dimineața. Oamenii vor veni după birou, vor avea seri de salsa, de jazz, vor avea tot ce vor ei, într-o ambianță plăcută, fără violență, suntem foarte prietenoși cu LGBT (n.r. Lesbian, Gay, Bisexual or Transgender), luăm societatea așa cum este și primim pe toți să vină pe scară-n jos și să se simtă bine. Nu vă supărați, sunt românii mei toți, dar nu pot să permit să-mi vină manele și haida, haida și să ne batem afară. Asta este înafara zonei mele, aici.
Meniul începe cu sarmale, ai să râzi! Cărora le spunem austrian staff sauerkraut, ceea ce înseamnă varză umplută. Ca să nu spun sarmale. Avem lasagna, avem vinete, avem costițe – trebuie să mergem cu moda meniului din city. Să-i dau secretarului și directorului din city ce știe el și ceea ce vrea el, la un preț mai bun, într-o ambianță mai bună.
Contactul nostru cu Ambasada României, Ambasada Moldovei, Ambasada Cehiei va face ca toți șă vină aici.”
Urmează ca, în circa două luni de zile, Ovidiu Șarpe să deschidă și o pizzerie, din nou în Burnt Oak, care va purta același nume ca al Patisseriei Romana și care, cu siguranță, va ispiti papilele gustative ale multor români.
În prezent, binecunoscutul afacerist stă la cârma a patru unități. Vorbim aici de Patisseria Romana – primul triumf profesional cu continuitate, Patisseria Bianca – un vlăstar tânăr de afacere ce se dorește a călca pe urmele primei de acest fel, compania Dacia Felix – care nu are nici o legătură cu ceea ce știm noi că se întâmpla în România, Flamingo Bar.

Postări populare de pe acest blog

Vrei sa lucrezi pentru Masaroli? Citește mai întâi sa te angajezi și apoi mai gândește-te!

Fostul Eurotrasporti actualul Mesaroli. După o perioadă lungă în care am lucrat la o altă firmă italiană pe 2100€ lejer ma mâncat ca pe maimuță să merg la 2700€ pe lună ,am primit o recomandare de la un coleg să mă angajez la Mesaroli că se plătește mai bine și camioanele sunt bune din punct de vedere tehnic și igienic, într-adevăr nimic de reproșat! Am discutat la telefon cu Zjeliko salariul și perioada de lucru , am întrebat dacă se lucrează la program, dacă sunt probleme cu plățile pentru parcări având în vedere că se lucrează 90% pe Anglia, a răspuns pozitiv la toate întrebările mele, am plecat plecat liniștit se acasă către Verona bineînțeles drumul plătit de mine că la angajare nu decontează. Prima zi la firmă am fost testat de un angajat ce se ocupă de parcul de camioane pe nume Dusan. Am condus pe străzile din Trevenzuolo, am băgat la rampă, am cuplat/decupat , am învățat cum se lucrează cu FlottaWeb-ul, am arătat de ce sunt în stare , mi-a explicat să merg cât mai eco

Motivatie, idealuri si conceptii fundamentale de viata!

Piramida nevoilor umane – de Abraham Maslow Succesul se invata! – capitolul unsprezece Motivatie, idealuri si conceptii fundamentale de viata! MOTTO: “ O motivatie corecta este mai puternica decat forta! “ I.    Oamenii sunt fiinte deosebit de complexe, imposibil de redus la formule astrologice, gematrice sau de alt fel. Daca-i studiem, nu se poate sa nu ne mire marea varietate de raspunsuri ale acestora la diversi stimuli materiali sau spirituali. De exemplu, o fata frumoasa care trece pe strada determina un baiat sa intoarca capul dupa ea. De ce? In acelasi timp, un altul trece pe langa ea total nepasator. De ce? Si un alt exemplu.Un om ofera o suma de bani la doi adolescenti, sa-i taie o gramada de lemne. Unul ridica din umeri si pleaca. Celalalt executa incantat sarcina. De ce aceasta deosebire? Motivatia ne raspunde la astfel de intrebari, fapt pentru care a intrat in limbajul uzual, sub diferite forme: Ce motiv a avut sa faca cutare lucru? De ce nu

Italia: salariile neplătite și modalitățile de recuperare a banilor datorați de către angajator

Am văzut și auzit cu toții, din păcate, de când suntem în Italia, multe cazuri de neplată a salariului. Ceea ce nu am văzut, sau, nu ni s-a adus la cunoștință multora dintre noi, este modalitatea de a recupera salariile neplătite și pașii de urmat în aceste cazuri, mulți renunțând sau pierzând chiar și mii de euro, neștiind ce se poate face sau fiind foarte pesimiști în această privință. ATENȚIE: Dacă nu se ia nici o măsură pentru a recupera salariile datorate de angajator în timp de 5 ani, datoria se prescrie, angajatul sau fostul angajat nemaiavând dreptul sau posibilitatea de a recupera banii. În primul rând, în caz de întârziere a plății salariului,  angajatul trebuie să refuze semnarea oricărui document sau ”busta paga”  care ar putea confirma plata salariului neprimit de la angajator. În alternativă, pentru a obține o probă validă că salariul nu a fost plătit, e de ajuns să scrieți pe ”busta paga” următoarele cuvinte:  ”per ricevuta e presa visione”  și să vă puneți semnătu