Treceți la conținutul principal

Amsterdamul declară război turiștilor care vin să consume alcool și droguri în Olanda. Amenzi severe pentru "petrecăreți”


Amsterdamul declară război turiștilor care vin să consume alcool și droguri în Olanda. Amenzi severe pentru   petrecăreți



Autoritățile locale vor să introducă mai multe interdicții pentru turiști, pentru a micșora numărul străinilor care sufocă orașul.



Campania îi vizează pe cei cu vârste între 18 şi 34 de ani, tot mai atraşi de mirosul berii şi al drogurilor uşoare din metropola olandeză şi de cartierul său roşu.
Atraşi de zborurile ieftine oferite de 'city-trips' în weekend, grupuri de tineri britanici sau olandezi se plimbă pe străzile oraşului celor 165 de canale realizând tururi ale barurilor, sau sărbătorind terminarea vreunei burlăcii.
În condiţiile în care 18 milioane de turişti vizitează anual Amsterdam, mai mult decât populaţia totală a ţării, organizaţia de marketing din Amsterdam a avertizat că există "un preţ mare pentru comportamentul neadecvat".
Afişele acestei campanii, difuzate pe site-urile de rezervări online, au împânzit toate colţurile oraşului mai ales pieţele Leidseplein et Rembrandtplein, locuri predilecte ale turiştilor de distracţie nocturnă.
"O nevoie presantă?" scrie pe un afiş care arată un urinoar vopsit în roşu pe o stradă afişând preţuri de '140 de euro', suma prevăzută pentru amendă. Un alt afiş arată că a glumi şi a bea fără măsură poate costa '95 de euro' în afara pub-urilor.
Autorităţile municipale au anunţat că doreşte interzicerea aşa numitelor 'beer bikes', mesele de pub montate pe stradă şi echipate cu dispozitive de bere la halbă, majorarea taxelor de sejur şi restricţionarea cazărilor la particulari.
Autorităţile din Amsterdam au un plan mai amplu pentru limitarea fluxului de turişti care invadează anual străzile oraşului, printre aceste măsuri numărându-se limitarea opţiunilor de cazare şi creşterea taxelor.

Un plan ce vizează ''căutarea unui nou echilibru'' a fost stabilit de către noua coaliţie municipală, potrivit AFP. "Turismul face parte din cultura internaţională din Amsterdam, pe care noi trebuie să o preţuim în continuare", se menţionează în acest plan.

Însă, ''neplăcerile, afluenţa şi gunoiul exercită o presiune extremă în unele cartiere'', se subliniază în document. Amsterdam este în primul rând un oraş menit ''pentru a fi locuit şi a se lucra în el'', subliniază documentul adăugând că turismul ocupă abia ''a doua poziţie''.

Începând din anul 2019, taxele pentru vizitatori vor fi majorate, iar autorităţile locale vor căuta noi modalităţi pentru limitarea numărului de camere disponibile pentru cazare.

Închirierea unor locuinţe pentru sejururi scurte ar putea fi interzisă în anumite zone, iar proiectul unui nou terminal pentru navele de croazieră de mari dimensiuni ar urma să fie revizuit. Autorităţile locale au anunţat în luna ianuarie că vor limita la 30 de zile închirierea de locuinţe de către siteuri precum Airbnb R începând de anul viitor, precizează sursa citată.

Amstedamul nu este primul oraș care vrea să limiteze numărul de turiști care le invadează. Turiștii sunt o sursă importantă de bani la buget și fiecare țară ar vrea să atragă cât mai mulți, care să consume și să cheltuiescă bani. Însă, pentru unele destinații, turismul s-a transformat într-o corvoadă.

Rezidenții din mai multe orașe europene aflate în topul destinațiilor turistice sunt din ce în ce mai deranjați de hoardele de turiști, care fac zgomot, poluează mediul și contribuie la creșterea chiriilor.

Orașe precum Barcelona, Veneția, Dubrovnik și Praga s-au trezit invadate de turiști străini, datorită zborurilor ieftine cu avionul, a extinderii serviciilor de cazare ca Airbnb sau, în cazul particular al Croației, datorită filmării serialului Game of Thrones.
InCont.ro autor: InCont.ro, 1 iunie 2018 09:22

 

Postări populare de pe acest blog

Vrei sa lucrezi pentru Masaroli? Citește mai întâi sa te angajezi și apoi mai gândește-te!

Fostul Eurotrasporti actualul Mesaroli. După o perioadă lungă în care am lucrat la o altă firmă italiană pe 2100€ lejer ma mâncat ca pe maimuță să merg la 2700€ pe lună ,am primit o recomandare de la un coleg să mă angajez la Mesaroli că se plătește mai bine și camioanele sunt bune din punct de vedere tehnic și igienic, într-adevăr nimic de reproșat! Am discutat la telefon cu Zjeliko salariul și perioada de lucru , am întrebat dacă se lucrează la program, dacă sunt probleme cu plățile pentru parcări având în vedere că se lucrează 90% pe Anglia, a răspuns pozitiv la toate întrebările mele, am plecat plecat liniștit se acasă către Verona bineînțeles drumul plătit de mine că la angajare nu decontează. Prima zi la firmă am fost testat de un angajat ce se ocupă de parcul de camioane pe nume Dusan. Am condus pe străzile din Trevenzuolo, am băgat la rampă, am cuplat/decupat , am învățat cum se lucrează cu FlottaWeb-ul, am arătat de ce sunt în stare , mi-a explicat să merg cât mai eco...

Motivatie, idealuri si conceptii fundamentale de viata!

Piramida nevoilor umane – de Abraham Maslow Succesul se invata! – capitolul unsprezece Motivatie, idealuri si conceptii fundamentale de viata! MOTTO: “ O motivatie corecta este mai puternica decat forta! “ I.    Oamenii sunt fiinte deosebit de complexe, imposibil de redus la formule astrologice, gematrice sau de alt fel. Daca-i studiem, nu se poate sa nu ne mire marea varietate de raspunsuri ale acestora la diversi stimuli materiali sau spirituali. De exemplu, o fata frumoasa care trece pe strada determina un baiat sa intoarca capul dupa ea. De ce? In acelasi timp, un altul trece pe langa ea total nepasator. De ce? Si un alt exemplu.Un om ofera o suma de bani la doi adolescenti, sa-i taie o gramada de lemne. Unul ridica din umeri si pleaca. Celalalt executa incantat sarcina. De ce aceasta deosebire? Motivatia ne raspunde la astfel de intrebari, fapt pentru care a intrat in limbajul uzual, sub diferite forme: Ce motiv a avut sa faca cutare lu...

Italia: salariile neplătite și modalitățile de recuperare a banilor datorați de către angajator

Am văzut și auzit cu toții, din păcate, de când suntem în Italia, multe cazuri de neplată a salariului. Ceea ce nu am văzut, sau, nu ni s-a adus la cunoștință multora dintre noi, este modalitatea de a recupera salariile neplătite și pașii de urmat în aceste cazuri, mulți renunțând sau pierzând chiar și mii de euro, neștiind ce se poate face sau fiind foarte pesimiști în această privință. ATENȚIE: Dacă nu se ia nici o măsură pentru a recupera salariile datorate de angajator în timp de 5 ani, datoria se prescrie, angajatul sau fostul angajat nemaiavând dreptul sau posibilitatea de a recupera banii. În primul rând, în caz de întârziere a plății salariului,  angajatul trebuie să refuze semnarea oricărui document sau ”busta paga”  care ar putea confirma plata salariului neprimit de la angajator. În alternativă, pentru a obține o probă validă că salariul nu a fost plătit, e de ajuns să scrieți pe ”busta paga” următoarele cuvinte:  ”per ricevuta e presa visi...