Treceți la conținutul principal

VIDEO ZF Live. Ce înseamnă leadership în lumea digitală: ”Firmele care sunt maestre în capabilităţile digitale, în leadership digital, sunt cu 26% mai profitabile decât celelalte”

Lumea trece în acest moment printr-o revoluţie, a patra revoluţie industrială, iar în Uniunea Europeană există deja dezbateri pentru a reglementa robotul ca persoană, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Cosmina Coman, managing director Learning Pro.
”Ştiu că sună ciudat, dar înspre asta ne îndreptăm. Atâta timp cât inteligenţa artificială învaţă din date, nu mai este nevoie neapărat de un control al omului, putem doar să îl supraveghem”.
Cosmina Coman a spus despre digitalizare că înseamnă eficientizarea proceselor actuale. „Roboţi care vorbesc între ei vor fi din ce în ce mai optimizaţi. Deja există softuri care detectează emoţia din glas. Trebuie să înţelegem ce oportunităţi oferă tehnologia, este vorba despre serviciile cloud, Internet of Things, inteligenţa artificială. Toate acestea reprezintă oportunităţi”.
Pe lângă noile tehnologii, precum inteligenţa artificială, serviciile cloud şi Internet of Things (IoT), companiile au nevoie şi de o conducere digitalizată, sau în termeni specifici Digital Leadership.
„Digital Leadership înseamnă, în primul rând, înţelegerea a ceea ce sunt oportunităţile şi tehnologia, să îţi asumi riscuri, să iei o decizie dacă eşti 40% sigur că este corectă.  Liderul digital actual lucrează în reţele, se bazează pe crowdsourcing, nu se mai bazează strict pe viziunea lui”.
„Există studii care spun că firmele care sunt maestre în capabilităţile digitale, dar şi în Leadershipul Digital,  sunt cu 26% mai profitabile decât celelate companii, acesta este răspunsul la ceea ce câştigăm”.
Cosmina Coman a spus că digitalizarea ajută la transformarea modelului de business. „Practicile de comunicare intraorganizaţionale vor fi în continuare necesare, chiar dacă există roboţi care fac treaba mai bine decât oamenii. În acelaşi timp va fi nevoie de o înţelegere mai bună a capacităţilor tehnologice de către oamenii din business, dar şi înţelegera mediului de afaceri de către oamenii din IT. Cele două segmente de abilităţi vor trebui dezvoltate de fiecare parte dintr-o organizaţie”.
Din perspectiva internă, după cum a spus Cosmina Coman, „middle managementul” poate fi, la un moment dat, cea mai mare barieră în calea transformării digitale a organizaţiilor. „La ora actuală toată lumea îşi propune transformarea digitală. Experienţa digitală înseamnă să te pui în locul clientului cu adevărat şi să îndeplineşti aşteptările nespuse ale acestui client digital”.
 Pe data de 23 octombrie, în Bucureşti, Ziarul Financiar va organiza împreună cu Learning Pro, firmă care oferă organizaţiilor servicii de consultanţă şi training-uri, conferinţa Digital Leadership – Cum să fii lider în era digitală?. Conferinţa va fi structurată pe trei paneluri, este vorba de digital citizan, digital employer şi digital customer.
„În urma acestui eveniment, ne propunem, în primul rând, ca liderii de business să extragă si să împărtăşească practicile pe care le aplică ei la ora actuală la nivel de Leadership Digital. Aceste aptitudini de leadership digital nu se rezumă la abilităţi tehnologice sau la a transfera şi implementa tehnologii, ci la cum se imprimă schimbarea de mentalitate într-o organizaţie. Ne propunem ca audienţa să plece de la acest eveniment cu inspiraţie”.

Postări populare de pe acest blog

Vrei sa lucrezi pentru Masaroli? Citește mai întâi sa te angajezi și apoi mai gândește-te!

Fostul Eurotrasporti actualul Mesaroli. După o perioadă lungă în care am lucrat la o altă firmă italiană pe 2100€ lejer ma mâncat ca pe maimuță să merg la 2700€ pe lună ,am primit o recomandare de la un coleg să mă angajez la Mesaroli că se plătește mai bine și camioanele sunt bune din punct de vedere tehnic și igienic, într-adevăr nimic de reproșat! Am discutat la telefon cu Zjeliko salariul și perioada de lucru , am întrebat dacă se lucrează la program, dacă sunt probleme cu plățile pentru parcări având în vedere că se lucrează 90% pe Anglia, a răspuns pozitiv la toate întrebările mele, am plecat plecat liniștit se acasă către Verona bineînțeles drumul plătit de mine că la angajare nu decontează. Prima zi la firmă am fost testat de un angajat ce se ocupă de parcul de camioane pe nume Dusan. Am condus pe străzile din Trevenzuolo, am băgat la rampă, am cuplat/decupat , am învățat cum se lucrează cu FlottaWeb-ul, am arătat de ce sunt în stare , mi-a explicat să merg cât mai eco...

Motivatie, idealuri si conceptii fundamentale de viata!

Piramida nevoilor umane – de Abraham Maslow Succesul se invata! – capitolul unsprezece Motivatie, idealuri si conceptii fundamentale de viata! MOTTO: “ O motivatie corecta este mai puternica decat forta! “ I.    Oamenii sunt fiinte deosebit de complexe, imposibil de redus la formule astrologice, gematrice sau de alt fel. Daca-i studiem, nu se poate sa nu ne mire marea varietate de raspunsuri ale acestora la diversi stimuli materiali sau spirituali. De exemplu, o fata frumoasa care trece pe strada determina un baiat sa intoarca capul dupa ea. De ce? In acelasi timp, un altul trece pe langa ea total nepasator. De ce? Si un alt exemplu.Un om ofera o suma de bani la doi adolescenti, sa-i taie o gramada de lemne. Unul ridica din umeri si pleaca. Celalalt executa incantat sarcina. De ce aceasta deosebire? Motivatia ne raspunde la astfel de intrebari, fapt pentru care a intrat in limbajul uzual, sub diferite forme: Ce motiv a avut sa faca cutare lu...

Italia: salariile neplătite și modalitățile de recuperare a banilor datorați de către angajator

Am văzut și auzit cu toții, din păcate, de când suntem în Italia, multe cazuri de neplată a salariului. Ceea ce nu am văzut, sau, nu ni s-a adus la cunoștință multora dintre noi, este modalitatea de a recupera salariile neplătite și pașii de urmat în aceste cazuri, mulți renunțând sau pierzând chiar și mii de euro, neștiind ce se poate face sau fiind foarte pesimiști în această privință. ATENȚIE: Dacă nu se ia nici o măsură pentru a recupera salariile datorate de angajator în timp de 5 ani, datoria se prescrie, angajatul sau fostul angajat nemaiavând dreptul sau posibilitatea de a recupera banii. În primul rând, în caz de întârziere a plății salariului,  angajatul trebuie să refuze semnarea oricărui document sau ”busta paga”  care ar putea confirma plata salariului neprimit de la angajator. În alternativă, pentru a obține o probă validă că salariul nu a fost plătit, e de ajuns să scrieți pe ”busta paga” următoarele cuvinte:  ”per ricevuta e presa visi...