Treceți la conținutul principal

Italia: doi tineri studenți, un român și un italian, acuzați pe nedrept pe internet că ar fi infractori periculoși

George Bahrin, este un tânăr student în vârstă de 20 de ani născut în România dar care locuiește în Italia cu familia sa de mai bine de 13 ani, în localitatea Marina di Minturno, provincia Latina.
Tânărul român și un amic italian în vârstă de 17 ani, rezident și el în aceeași localitate, au fost de curând ținta unor acuzații false care circulau în mediul social prin intermediul internetului, pe Instagram și WhatsApp și care-i prezenta pe cei doi ca fiind doi bandiți periculoși, autori ai unor serii de furturi care au avut loc în acea zonă.
„Iată hoții”, scriau cei care distribuiau în mediul virtual imaginea în care se afla George Bahrin, amicul său italian de 17 ani și alți doi prieteni.
George Bahrin și prietenii săi. Sursa foto: h24notizie.com
Efectul acestor acuzații false? O ploaie de amenințări la adresa tânărului nostru conațional și a amicului său de 17 ani, amenințări atât de grele încât tinerii nu mai aveau curajul să iasă din casă, așa cum a declarat George Bahrin prin intermediul avocatului său, Roberto Palermo, pentru site-ul H24 Notizie.
„Acest tânăr este un amic drag al meu, nu are nicio legătură cu ceea ce se întâmplă (referitor la furturi – n.r.)… Mamei sale îi este teamă și să-l lase să iasă din casă, să meargă la școală! Credeți-mă!”, scrie o cunoștință a conaționalului nostru într-un comentariu pe un grup Facebook.
Inițial, fotografia a fost publicată pe Instagram de către unul dintre cei patru amici prezenți în imagine, însă în scurt timp a început să circule pe internet, distribuită de alte persoane, care-l prezentau pe Bahrin și pe amicul său de 17 ani ca fiind autorii furturilor care au loc de ceva timp în zona lor de reședință.
„În imagine eram eu, amicul meu și alți băieți, care erau doar simple cunoștințe. La un moment dat, lunea trecută, mi-am dat seama că fotografia a început să circule pe internet, cu fețele noastre încercuite cu roșu”, a declarat tânărul român pentru sursa citată.
Imaginea era însoțită chiar și de apeluri alarmante, prin care cei care vedeau fotografia tinerilor erau invitați să fie atenți la acei „infractori”, autori de nenumărate furturi. De aici au început să curgă și amenințările la adresa celor doi tineri, iar imaginea a devenit virală în acea zonă, în special în localitățile Minturno, Gaeta și Formia din provincia Latina.
Mai mult, alte imagini preluate de pe contul personal de Facebook al tânărului nostru conațional au urmat aceeași stradă, „judecătorii” de pe internet publicând fotografii în care apărea doar George Bahrin, menționând în comentarii totodată și localitatea unde este rezident și universitatea unde studiază.
Imediat după ce au descoperit acuzațiile care li se aduc fără nicio dovadă și isteria care s-a creat în jurul acestor tineri nevinovați și fără urmă de antecedente la autorități, tânărul român și amicul său s-au prezentat la carabinieri pentru a semnala ceea ce se întâmplă.
Între timp, la nivel legal, avocații celor două familii iau în considerare un denunț către Poliția Poștală, pentru moment denunțul fiind formulat împotriva a persoane necunoscute.
De menționat faptul că, în Italia, Poliția Poștală are competența de a ancheta orice tip de încălcare a legii care a fost comisă prin intermediul internetului, de la cazuri precum cel al lui George Bahrin, unde internetul este folosit pentru infracțiunea de calomnie, până la cazuri mult mai complicate, precum pornografie infantilă, hacking, terorism cibernetic sau înșelătorii prin vânzarea-cumpărarea unor produse.
Pentru a face un denunț la Poliția Poștală italiană, aveți la dispoziție două modalități:
  • online, înregistrându-vă pe site-ul www.commissariatodips.it, apoi completând acest formular aici;
  • prezentându-vă personal la un birou al Poliției Poștale din zona dumneavoastră, a cărui adresă și număr de telefon le puteți găsi cu ușurință accesând această pagină.

Postări populare de pe acest blog

Vrei sa lucrezi pentru Masaroli? Citește mai întâi sa te angajezi și apoi mai gândește-te!

Fostul Eurotrasporti actualul Mesaroli. După o perioadă lungă în care am lucrat la o altă firmă italiană pe 2100€ lejer ma mâncat ca pe maimuță să merg la 2700€ pe lună ,am primit o recomandare de la un coleg să mă angajez la Mesaroli că se plătește mai bine și camioanele sunt bune din punct de vedere tehnic și igienic, într-adevăr nimic de reproșat! Am discutat la telefon cu Zjeliko salariul și perioada de lucru , am întrebat dacă se lucrează la program, dacă sunt probleme cu plățile pentru parcări având în vedere că se lucrează 90% pe Anglia, a răspuns pozitiv la toate întrebările mele, am plecat plecat liniștit se acasă către Verona bineînțeles drumul plătit de mine că la angajare nu decontează. Prima zi la firmă am fost testat de un angajat ce se ocupă de parcul de camioane pe nume Dusan. Am condus pe străzile din Trevenzuolo, am băgat la rampă, am cuplat/decupat , am învățat cum se lucrează cu FlottaWeb-ul, am arătat de ce sunt în stare , mi-a explicat să merg cât mai eco

Motivatie, idealuri si conceptii fundamentale de viata!

Piramida nevoilor umane – de Abraham Maslow Succesul se invata! – capitolul unsprezece Motivatie, idealuri si conceptii fundamentale de viata! MOTTO: “ O motivatie corecta este mai puternica decat forta! “ I.    Oamenii sunt fiinte deosebit de complexe, imposibil de redus la formule astrologice, gematrice sau de alt fel. Daca-i studiem, nu se poate sa nu ne mire marea varietate de raspunsuri ale acestora la diversi stimuli materiali sau spirituali. De exemplu, o fata frumoasa care trece pe strada determina un baiat sa intoarca capul dupa ea. De ce? In acelasi timp, un altul trece pe langa ea total nepasator. De ce? Si un alt exemplu.Un om ofera o suma de bani la doi adolescenti, sa-i taie o gramada de lemne. Unul ridica din umeri si pleaca. Celalalt executa incantat sarcina. De ce aceasta deosebire? Motivatia ne raspunde la astfel de intrebari, fapt pentru care a intrat in limbajul uzual, sub diferite forme: Ce motiv a avut sa faca cutare lucru? De ce nu

Italia: salariile neplătite și modalitățile de recuperare a banilor datorați de către angajator

Am văzut și auzit cu toții, din păcate, de când suntem în Italia, multe cazuri de neplată a salariului. Ceea ce nu am văzut, sau, nu ni s-a adus la cunoștință multora dintre noi, este modalitatea de a recupera salariile neplătite și pașii de urmat în aceste cazuri, mulți renunțând sau pierzând chiar și mii de euro, neștiind ce se poate face sau fiind foarte pesimiști în această privință. ATENȚIE: Dacă nu se ia nici o măsură pentru a recupera salariile datorate de angajator în timp de 5 ani, datoria se prescrie, angajatul sau fostul angajat nemaiavând dreptul sau posibilitatea de a recupera banii. În primul rând, în caz de întârziere a plății salariului,  angajatul trebuie să refuze semnarea oricărui document sau ”busta paga”  care ar putea confirma plata salariului neprimit de la angajator. În alternativă, pentru a obține o probă validă că salariul nu a fost plătit, e de ajuns să scrieți pe ”busta paga” următoarele cuvinte:  ”per ricevuta e presa visione”  și să vă puneți semnătu