Treceți la conținutul principal

Concert extraordinar organizat de Ambasada României în Italia, cu ocazia Zilei Naționale

„România și Italia rămân unite în promovarea obiectivelor comune: cultivarea dezvoltării spirituale și materiale a omului, susținerea unei Europe sigure, care să aibă un rol din ce în ce mai important în viața noastră și a unei Alianțe Nord-Atlantice care să contribuie la îmbunătățirea vieții în zonele de conflict și, nu în ultimul rând, oferirea unor soluții de dezvoltare pentru comunitățile noastre”. Cu aceste cuvinte, ambasadorul României în Italia, George Bologan, a subliniat colaborarea excelentă între cele două țări, ilustrată în mod exemplar prin concertul extraordinar susținut la Roma, la 29 noiembrie 2017, de Muzica Reprezentativă a Armatei Românie și de Fanfara Carabinierilor din Roma, cu ocazia Zilei Naționale a României.

Evenimentul a fost o premieră pentru capitala Italiei și pentru muzica militară italiană și românească, într-unul dintre cele mai prestigioase complexe muzicale din Europa – Auditorium Parco della Musica. Au participat peste 650 de invitați, reprezentanți instituționali din România și Italia, membri ai corpului diplomatic și ai mediului academic, jurnaliști, reprezentanți ai marilor companii italiene prezente în România și ai comunității românești din Peninsulă. Printre participanți s-au numărat secretarii de stat din cadrul Președinției Consiliului de Miniștri, Maria Elena Boschi și Sandro Gozi, secretarul de stat al Ministerului Apărării Naționale din România, Nicolae Nasta, președintele Delegației Parlamentare la Adunarea Generală a NATO, Andrea Manciulli, președinții Comisiilor de Apărare din cadrul Camerei Deputaților din România și din Italia, Dorel Căprar, respectiv Francesco Garofani, Comandantul General al Armei Carabinierilor, Gen. Tullio Del Sette și consilierii prezidențiali ai președintelui Republicii Italiene.

Moment din timpul concertului

În pragul aniversării Centenarului de la Marea Unire, ambasadorul Bologan a transmis celor prezenți că ”a fi patriot nu înseamnă a trăi din trecut sau din nostalgii, ci a urma exemplul de onestitate al strămoșilor noștri și a adopta un comportament virtuos și etic”. A subliniat angajamentul României față de UE și NATO, repere fundamentale în politica externă a țării noastre, care consolidează legăturile istorice, culturale, sociale, economice și politico-diplomatice dintre România și Italia. Pentru promovarea solidarității și combaterea tendințelor de fragmentare a Uniunii Europene, șeful misiunii diplomatice a propus introducerea unui curs de cultură și civilizație europeană, cu o programă școlară comună, în învățământul gimnazial din toate statele membre ale UE.

Ambasadorul României George Bologan și Col. Lucian Gavrilă (comandantul EUROGENDFOR)

Secretarul de stat pentru afaceri europene din cadrul Președinției Consiliului de Miniștri, Sandro Gozi, a transmis un mesaj din partea Guvernului italian, în care a amintit rolul deciziei democratice care a condus la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 în construirea României de astăzi, o comunitate de valori bazată pe statul de drept, puternic angajată în UE și NATO și partener strategic al Italiei.

Secretarul de Stat, Sandro Gozi

În încheierea concertului, secretarul de stat Nicolae Nasta a acordat, din partea ministrului român al apărării, o plachetă omagiu Comandantului General al Armei Carabinierilor, Gen. Tullio Del Sette, în semn de înaltă apreciere pentru activitatea pe care o desfășoară și pentru promovarea cooperării militare bilaterale.

Generalul Tullio del Sette și secretarul de stat Nicolae Nasta

Cu ocazia evenimentului, artistul român Geo Florenti a expus, în spațiul dedicat recepției, opera ”Stema României iluminată prin consum zero”, pentru a atrage atenția asupra consumului de materii prime necesare pentru tehnologiile actuale de iluminat. Instalația utilizează o mică celulă fotovoltaică poziționată lângă o sursă de lumină aflată deja în funcțiune, reciclând o parte din lumina emisă și transformând-o în altă energie utilă, fără un consum ulterior de energie.

Postări populare de pe acest blog

Vrei sa lucrezi pentru Masaroli? Citește mai întâi sa te angajezi și apoi mai gândește-te!

Fostul Eurotrasporti actualul Mesaroli. După o perioadă lungă în care am lucrat la o altă firmă italiană pe 2100€ lejer ma mâncat ca pe maimuță să merg la 2700€ pe lună ,am primit o recomandare de la un coleg să mă angajez la Mesaroli că se plătește mai bine și camioanele sunt bune din punct de vedere tehnic și igienic, într-adevăr nimic de reproșat! Am discutat la telefon cu Zjeliko salariul și perioada de lucru , am întrebat dacă se lucrează la program, dacă sunt probleme cu plățile pentru parcări având în vedere că se lucrează 90% pe Anglia, a răspuns pozitiv la toate întrebările mele, am plecat plecat liniștit se acasă către Verona bineînțeles drumul plătit de mine că la angajare nu decontează. Prima zi la firmă am fost testat de un angajat ce se ocupă de parcul de camioane pe nume Dusan. Am condus pe străzile din Trevenzuolo, am băgat la rampă, am cuplat/decupat , am învățat cum se lucrează cu FlottaWeb-ul, am arătat de ce sunt în stare , mi-a explicat să merg cât mai eco

Motivatie, idealuri si conceptii fundamentale de viata!

Piramida nevoilor umane – de Abraham Maslow Succesul se invata! – capitolul unsprezece Motivatie, idealuri si conceptii fundamentale de viata! MOTTO: “ O motivatie corecta este mai puternica decat forta! “ I.    Oamenii sunt fiinte deosebit de complexe, imposibil de redus la formule astrologice, gematrice sau de alt fel. Daca-i studiem, nu se poate sa nu ne mire marea varietate de raspunsuri ale acestora la diversi stimuli materiali sau spirituali. De exemplu, o fata frumoasa care trece pe strada determina un baiat sa intoarca capul dupa ea. De ce? In acelasi timp, un altul trece pe langa ea total nepasator. De ce? Si un alt exemplu.Un om ofera o suma de bani la doi adolescenti, sa-i taie o gramada de lemne. Unul ridica din umeri si pleaca. Celalalt executa incantat sarcina. De ce aceasta deosebire? Motivatia ne raspunde la astfel de intrebari, fapt pentru care a intrat in limbajul uzual, sub diferite forme: Ce motiv a avut sa faca cutare lucru? De ce nu

Italia: salariile neplătite și modalitățile de recuperare a banilor datorați de către angajator

Am văzut și auzit cu toții, din păcate, de când suntem în Italia, multe cazuri de neplată a salariului. Ceea ce nu am văzut, sau, nu ni s-a adus la cunoștință multora dintre noi, este modalitatea de a recupera salariile neplătite și pașii de urmat în aceste cazuri, mulți renunțând sau pierzând chiar și mii de euro, neștiind ce se poate face sau fiind foarte pesimiști în această privință. ATENȚIE: Dacă nu se ia nici o măsură pentru a recupera salariile datorate de angajator în timp de 5 ani, datoria se prescrie, angajatul sau fostul angajat nemaiavând dreptul sau posibilitatea de a recupera banii. În primul rând, în caz de întârziere a plății salariului,  angajatul trebuie să refuze semnarea oricărui document sau ”busta paga”  care ar putea confirma plata salariului neprimit de la angajator. În alternativă, pentru a obține o probă validă că salariul nu a fost plătit, e de ajuns să scrieți pe ”busta paga” următoarele cuvinte:  ”per ricevuta e presa visione”  și să vă puneți semnătu