Treceți la conținutul principal

Vad pozele cu peretii, vad tavanul, dar unde e camera?



Cum sa faci poze exceptionale unei proprietati

Intotdeauna cand vrei sa pui in valoare o proprietate este de preferat sa angajezi un fotograf profesionist.
Insa nu este imposibil ca tu, ca proprietar sau agent imobiliar care se ocupa de promovarea unei proprietati, sa eficientizezi costurile, facand pozele singur.
     Pentru aceasta citeste cateva reguli care te pot ajuta sa faci poze superioare majoritatii celor afisate pe internet.

Pasul 1 – Echipamentul necesar


     Agentii care fac poze singuri nu au, de regula, echipamentul potrivit. Pozele listate pe site-urile cu specialitate imobiliara afiseaza fotografii partiale ale anumitor camere, facute fara a avea lentile “wide angle” (cu unghi marit).
     Cu o astfel de lentila wide angle poti poza un dormitor al unui apartament stand in usa de la intrare. Altfel vei poza un perete, apoi un altul, apoi tavanul, dar nu vei reusi sa fotografiezi camera intr-o imagine de ansamblu.
     Sunt foarte multe aparate de fotografiat dintre care puteti alege unul. Este simplu: mergeti la un magazin care vinde asa ceva si cereti sa vedeti cateva aparate conform bugetului pe care il aveti. Testati camera! Daca este usor de folosit si va reusesc poze bune din primele momente inseamna ca este potrivita. Daca este complicata si greu de folosit, nu o cumparati! Cel care face pozele esti tu, nu aparatul, si sunt multe situatii in care ies poze urate din camere de fotografiat foarte scumpe.

Pasul 2 – Reguli de baza ale fotografierii


-    Foloseste un aparat de fotografiat cu lentile cu unghi marit;
-    Foloseste blitz-ul mereu cand faci poze in contralumina (catre surse de lumina sau catre ferestre luminate) sau acolo unde lumina interioara este slaba;
-    Foloseste un trepied pentru a nu scoate poze tremurate;
-    Cand fotografiezi exteriorul unei cladiri verifica lumina de afara. Nu face fotografii catre soare, pentru ca nu vor iesi. Exista totusi anumite unghiuri catre soare care vor iesi bine. Daca afara sunt nori, pozeaza cat mai putin din cer si cat mai mult din cladire.
-    La interior ai grija ca lumina blitz-ului sa nu reflecte inapoi din oglinzi sau geamul ferestrelor.
-    Ca regula, lumina naturala da cea mai mare calitate fotografiilor: deschide jaluzelele si chiar si ferestrele pentru a lasa inauntru cat mai multa lumina naturala;
-    Nu fotografia personaje: oameni sau animale. Nu vor da bine in poza si vor distrage atentia de la cladire in sine;
-    Fa cat mai multe fotografii in fiecare camera: nu te costa nimic in plus, dar vei avea din ce alege la birou. Vei vedea cum unele poze nu pot fi deloc folosite, din diverse motive pe care le vei intelege si ocoli dupa ce vei avea mai multa experienta de fotograf profesionist;
-    Intotdeauna la plecarea catre proprietate asigura-te ca ai bateria aparatului incarcata si un numar suficient de poze disponibile pe card;
-    Evident, toate discutiile de mai sus au fost legate de un aparat de fotografiat digital: daca inca mai folosesti unul cu film, acum e momentul sa il schimbi.

Pasul 3 – Sortarea si editarea fotografiilor


      Daca ai facut multe poze, cu siguranta vei avea cu ce sa lucrezi. Orice poza, chiar si din cele bune, are nevoie de mici ajustari.
      Descarca toate pozele intr-un computer si reda-le una cate una, pentru a le selecta pe cele mai atractive / reprezentative. Vezi ce retusuri sunt necesare. Foloseste un editor de imagini, cum ar fi Photoshop de la Adobe, sau Corel Photo-Paint.
      Decupeaza elementele nedorite: poate acolo apare un numar de telefon care nu vrei sa apara pe internet.
Cele mai uzuale actiuni de editare a unei fotografii sunt: decuparea elementelor nedorite, redimensionare pentru a fi potrivite pentru uploadul pe internet, crestere a luminozitatii, ajustarea culorilor si intarirea imaginii (sharpening).
      Una dintre cele mai bune metode a invata sa faci fotografii foarte bune si sa le editezi corespunzator este sa studiezi fotografiile profesionistilor si sa imit tehnicile care au functionat acolo. Gasesti poze impresionante in multe reviste sau pe site-uri de specialitate fotografica pe internet.
      Cele mai bune fotografii de interior sunt facute in camere mari si cu mult alb si cei mai multi dintre noi avem proprietati care nu se potrivesc intr-o revista, insa chiar si acestora le putem face poze bune asa incat sa facem casa mai atragatoare.

      Poti folosi chiar si softuri gratuite de pe internet. Pixlr.com este un program online de editare a imaginilor, gratuit. Poti incerca si Picnik.com.
      Dupa editare poti downloada imaginile inapoi in computer, sau le poti urca direct pe internet.
      Exista numeroase programe de editare a fotografiilor, oferite gratuit sau cu un pret simbolic, dar cele mentionate mai sus sunt bune si usor de folosit.


Pasul 4 – Perfectiunea se capata prin practica indelungata


      Tot incercand vei face poze din ce in ce mai bune. Fotografiile de interior sunt mai dificile decat celelalte tipuri, dar cel putin poti gasi usor locuri unde sa exersezi. Acasa, la birou sau la shopping mall, in apartamentul prietenei sau al parintilor, toate sunt locuri excelente pentru a capata experienta.
      Sa ai fotografii exceptionale la ofertele tale imobiliare de pe internet inseamna sa atragi cumparatori si sa faci vanzari mai multe, dar de asemenea vei atrage vanzatori care verifica preturile din piata inainte de a-si publica proprietatea pentru prima data.
 

Postări populare de pe acest blog

Vrei sa lucrezi pentru Masaroli? Citește mai întâi sa te angajezi și apoi mai gândește-te!

Fostul Eurotrasporti actualul Mesaroli. După o perioadă lungă în care am lucrat la o altă firmă italiană pe 2100€ lejer ma mâncat ca pe maimuță să merg la 2700€ pe lună ,am primit o recomandare de la un coleg să mă angajez la Mesaroli că se plătește mai bine și camioanele sunt bune din punct de vedere tehnic și igienic, într-adevăr nimic de reproșat! Am discutat la telefon cu Zjeliko salariul și perioada de lucru , am întrebat dacă se lucrează la program, dacă sunt probleme cu plățile pentru parcări având în vedere că se lucrează 90% pe Anglia, a răspuns pozitiv la toate întrebările mele, am plecat plecat liniștit se acasă către Verona bineînțeles drumul plătit de mine că la angajare nu decontează. Prima zi la firmă am fost testat de un angajat ce se ocupă de parcul de camioane pe nume Dusan. Am condus pe străzile din Trevenzuolo, am băgat la rampă, am cuplat/decupat , am învățat cum se lucrează cu FlottaWeb-ul, am arătat de ce sunt în stare , mi-a explicat să merg cât mai eco

Motivatie, idealuri si conceptii fundamentale de viata!

Piramida nevoilor umane – de Abraham Maslow Succesul se invata! – capitolul unsprezece Motivatie, idealuri si conceptii fundamentale de viata! MOTTO: “ O motivatie corecta este mai puternica decat forta! “ I.    Oamenii sunt fiinte deosebit de complexe, imposibil de redus la formule astrologice, gematrice sau de alt fel. Daca-i studiem, nu se poate sa nu ne mire marea varietate de raspunsuri ale acestora la diversi stimuli materiali sau spirituali. De exemplu, o fata frumoasa care trece pe strada determina un baiat sa intoarca capul dupa ea. De ce? In acelasi timp, un altul trece pe langa ea total nepasator. De ce? Si un alt exemplu.Un om ofera o suma de bani la doi adolescenti, sa-i taie o gramada de lemne. Unul ridica din umeri si pleaca. Celalalt executa incantat sarcina. De ce aceasta deosebire? Motivatia ne raspunde la astfel de intrebari, fapt pentru care a intrat in limbajul uzual, sub diferite forme: Ce motiv a avut sa faca cutare lucru? De ce nu

Italia: salariile neplătite și modalitățile de recuperare a banilor datorați de către angajator

Am văzut și auzit cu toții, din păcate, de când suntem în Italia, multe cazuri de neplată a salariului. Ceea ce nu am văzut, sau, nu ni s-a adus la cunoștință multora dintre noi, este modalitatea de a recupera salariile neplătite și pașii de urmat în aceste cazuri, mulți renunțând sau pierzând chiar și mii de euro, neștiind ce se poate face sau fiind foarte pesimiști în această privință. ATENȚIE: Dacă nu se ia nici o măsură pentru a recupera salariile datorate de angajator în timp de 5 ani, datoria se prescrie, angajatul sau fostul angajat nemaiavând dreptul sau posibilitatea de a recupera banii. În primul rând, în caz de întârziere a plății salariului,  angajatul trebuie să refuze semnarea oricărui document sau ”busta paga”  care ar putea confirma plata salariului neprimit de la angajator. În alternativă, pentru a obține o probă validă că salariul nu a fost plătit, e de ajuns să scrieți pe ”busta paga” următoarele cuvinte:  ”per ricevuta e presa visione”  și să vă puneți semnătu