Treceți la conținutul principal

Toronto, o metropolă fascinantă, unde preţul proprietăţilor este mai redus faţă de marile oraşe americane


Toronto este cel mai mare oraş din Canada, capitala provinciei Ontario, o metropolă atractivă şi plină de viaţă. Important centru economic, Toronto impresionează prin numărul mare de zgârie-nori şi clădiri spectaculose, poziţionate cu precădere în centrul oraşului.
Toronto, o metropolă fascinantă, unde preţul proprietăţilor este mai redus faţă de marile oraşe americaneToronto este unul dintre cele mai cosmopolite oraşe din lume, caracteristică subliniată de procentul ridicat de locuitori născuţi peste graniţele Canadei – circa 49% din populaţia din Toronto provine din alte ţări. În acelaşi timp, Toronto este un oraş al artei şi culturii, în care sunt însă şi numeroase restaurante, cluburi de noapte sau centre comerciale. Mai mult, cel mai mare oraş canadian reuşeşte să câştige anual numeroase titulaturi, clasându-se printre cele mai curate metropole, cele mai inteligente oraşe sau cele mai vizitate destinaţii din lume.
  • Oraşul a fost fondat în 1793, sub numele de York
  • Toronto se întinde pe 630 kmp, iar Greater Toronto Area (GTA) are o suprafaţă ce depăşeşte 7.100 kmp
  • Toronto are 2,6 milioane rezidenţi, în timp ce în GTA locuiesc peste 6 milioane oameni, conform recensământului din 2011
Capitala comercială a Canadei, Toronto găzduieşte Bursa de Valori, precum şi sediul central al celor mai mari cinci bănci naţionale. Printre sectoarele economice la care Toronto excelează, se numără telecomunicaţiile, finanţe, transport, media, publicitate, producţie software, cercetare medicală, educaţie, arte sau inginerie. Toronto este un important nod în sistemul economic mondial, considerat oraş Alpha.
Activitatea de pe piaţa imobiliară din Toronto este extrem de activă, mai ales datorită faptului că este cel mai mare oraş al ţării. Costurile de achiziţie sau de închiriere a unei locuinţe în Toronto sunt mai reduse decât în cele mai mari oraşe americane, dar există şi proprietăţi impresionante şi costisitoare, mai ales pe malurile Lacului Ontario.
Zona centrală este impresionantă, astfel că atrage numeroşi chiriaşi, în ciuda costurilor ridicate
Oferta de locuinţe de închiriat este extrem de bogată, datorită cererii extrem de ridicate – numeroşi oameni îşi caută un loc de muncă mai bun în Toronto, oameni ce vin atât din alte oraşe canadiene, cât şi din alte ţări. Cele mai multe locuinţe oferite spre închiriere sunt amplasate în apropierea marilor districte financiare şi de afaceri sau în zonele centrale.
Valoarea medie a chiriei, conform Numbeo Cost of Living:
  • Apartament cu un dormitor – central: 1.300 USD/lună; semicentral: 900 USD/lună
  • Apartament cu trei dormitoare – central: 2.500 USD/lună; semicentral: 1.650 USD/lună
Cei mai mulţi angajaţi veniţi în Toronto prin intermediul companiei sfârşesc prin a-şi achiziţiona o locuinţă, după o bună perioadă de locuit cu chirie. Cu toate acestea, consultanţii imobiliari subliniază faptul că deţinerea unei proprietăţi în Toronto nu are nicio legătură cu acordarea cetăţeniei sau a dreptului de şedere permanentă.
Proprietăţile imobiliare îşi găsesc cu uşurinţă cumpărători, însă nu se mai organizează licitaţii, ca în anii trecuţi
Piaţa imobiliară a avut de suferit, însă nu a fost nici pe departe la fel de afectată ca cea din SUA. Consultanţii imobiliari spun că există, în continuare, cumpărători pentru locuinţele interesante, iar clienţii sunt interesaţi în special de casele cu grădină. Însă a dispărut isteria anilor trecuţi, când chiar şi 20 potenţiali clienţi licitau pentru o singură proprietate. Numărul vânzărilor de locuinţe a scăzut cu 21% în luna septembrie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, arată. Asociaţia Canadiană de Real Estate.
Preţ mediu al apartamentelor, conform Numbeo Cost of Living:
  • Apartament central – 6.250 USD/mp
  • Apartament semicentral – 3.800 USD/mp
Peisajele impresionante, grija autorităţilor pentru cetăţeni sau nivelul scăzut al infracţionalităţii sunt câteva dintre cele mai însemnate criterii care atrag numeroşi imigranţi, dar şi investitorii internaţionali. Cele mai multe familii tinere se orientează către suburbii, deoarece raportul calitate-preţ este mult mai atractiv decât în cazul proprietăţilor centrale – cu aceeaşi sumă de bani, se poate găsi o locuinţă cu o suprafaţă de trei ori mai mare.

Postări populare de pe acest blog

Vrei sa lucrezi pentru Masaroli? Citește mai întâi sa te angajezi și apoi mai gândește-te!

Fostul Eurotrasporti actualul Mesaroli. După o perioadă lungă în care am lucrat la o altă firmă italiană pe 2100€ lejer ma mâncat ca pe maimuță să merg la 2700€ pe lună ,am primit o recomandare de la un coleg să mă angajez la Mesaroli că se plătește mai bine și camioanele sunt bune din punct de vedere tehnic și igienic, într-adevăr nimic de reproșat! Am discutat la telefon cu Zjeliko salariul și perioada de lucru , am întrebat dacă se lucrează la program, dacă sunt probleme cu plățile pentru parcări având în vedere că se lucrează 90% pe Anglia, a răspuns pozitiv la toate întrebările mele, am plecat plecat liniștit se acasă către Verona bineînțeles drumul plătit de mine că la angajare nu decontează. Prima zi la firmă am fost testat de un angajat ce se ocupă de parcul de camioane pe nume Dusan. Am condus pe străzile din Trevenzuolo, am băgat la rampă, am cuplat/decupat , am învățat cum se lucrează cu FlottaWeb-ul, am arătat de ce sunt în stare , mi-a explicat să merg cât mai eco

Motivatie, idealuri si conceptii fundamentale de viata!

Piramida nevoilor umane – de Abraham Maslow Succesul se invata! – capitolul unsprezece Motivatie, idealuri si conceptii fundamentale de viata! MOTTO: “ O motivatie corecta este mai puternica decat forta! “ I.    Oamenii sunt fiinte deosebit de complexe, imposibil de redus la formule astrologice, gematrice sau de alt fel. Daca-i studiem, nu se poate sa nu ne mire marea varietate de raspunsuri ale acestora la diversi stimuli materiali sau spirituali. De exemplu, o fata frumoasa care trece pe strada determina un baiat sa intoarca capul dupa ea. De ce? In acelasi timp, un altul trece pe langa ea total nepasator. De ce? Si un alt exemplu.Un om ofera o suma de bani la doi adolescenti, sa-i taie o gramada de lemne. Unul ridica din umeri si pleaca. Celalalt executa incantat sarcina. De ce aceasta deosebire? Motivatia ne raspunde la astfel de intrebari, fapt pentru care a intrat in limbajul uzual, sub diferite forme: Ce motiv a avut sa faca cutare lucru? De ce nu

Italia: salariile neplătite și modalitățile de recuperare a banilor datorați de către angajator

Am văzut și auzit cu toții, din păcate, de când suntem în Italia, multe cazuri de neplată a salariului. Ceea ce nu am văzut, sau, nu ni s-a adus la cunoștință multora dintre noi, este modalitatea de a recupera salariile neplătite și pașii de urmat în aceste cazuri, mulți renunțând sau pierzând chiar și mii de euro, neștiind ce se poate face sau fiind foarte pesimiști în această privință. ATENȚIE: Dacă nu se ia nici o măsură pentru a recupera salariile datorate de angajator în timp de 5 ani, datoria se prescrie, angajatul sau fostul angajat nemaiavând dreptul sau posibilitatea de a recupera banii. În primul rând, în caz de întârziere a plății salariului,  angajatul trebuie să refuze semnarea oricărui document sau ”busta paga”  care ar putea confirma plata salariului neprimit de la angajator. În alternativă, pentru a obține o probă validă că salariul nu a fost plătit, e de ajuns să scrieți pe ”busta paga” următoarele cuvinte:  ”per ricevuta e presa visione”  și să vă puneți semnătu