Treceți la conținutul principal

Raport CE: 98% din fondurile europene absorbite de România în 2011, susceptibile de fraudă


505 milioane euro din cele 515 milioane euro, reprezentând fonduri de coeziune absorbite de Guvernul Boc în 2011, sunt susceptibile de fraudă, se arată într-un raport al DG Regio, ajuns la Comisia de Control Bugetar a Parlamentului European.
Raport CE: 98% din fondurile europene absorbite de România în 2011, susceptibile de fraudăDin 515 milioane euro atraşi de statul român în 2011, lăsând la o parte că suma este infimă, ceea ce indică o performanţă dezastruoasă a Guvernului Boc, 505 milioane euro sunt suspectaţi de fraudă. Adică doar 10 milioane au fost cheltuiţi corect”, a declarat Cătălin Ivan, liderul delegaţiei de eurodeputaţi PSD.
Principalii responsabili pentru această situaţie sunt fostul ministru al Dezvoltării Regionale, Elena Udrea şi fostul şef al ANRMAP, Cristina Trăilă, potrivit declaraţiilor făcute de europarlamentarul PSD. Acesta a mai precizat că este o situaţie „fără precedent la nivel european” şi că inclusiv ministrul de Finanţe va fi audiat pe tema Comisiei de Control Bugetar a Parlamentului European.
Ivan a subliniat faptul că, în documentele de lucru ale Comisiei Europene, nu se vorbeşte de „suspiciuni de fraudă” decât atunci când lucrurile sunt foarte grave, iar fraudele, nu iregularităţile, pot fi uşor probate de Oficiul de Luptă Antifraudă (OLAF).
„Dacă se va dovedi frauda şi se va dovedi, pentru că OLAF acţionează şi nu iartă pe nimeni, statul român va trebui să dea înapoi cele 505 milioane euro şi să îi recupereze ulterior. Dacă va trebui să dăm banii înapoi, va fi o mare problemă. Raportul DG Regio vorbeşte despre hoţie şi incompetenţă şi indică două persoane: Elena Udrea şi Cristina Trăilă. Cât a fost incompetenţă şi cât a fost hoţie, o vor demonstra anchetele viitoare”, a mai spus Cătălin Ivan.
Raportul referitor la activitatea din 2011 a DG Regio a fost discutat în cadrul Comisiei de Control Bugetar a PE.

Postări populare de pe acest blog

Vrei sa lucrezi pentru Masaroli? Citește mai întâi sa te angajezi și apoi mai gândește-te!

Fostul Eurotrasporti actualul Mesaroli. După o perioadă lungă în care am lucrat la o altă firmă italiană pe 2100€ lejer ma mâncat ca pe maimuță să merg la 2700€ pe lună ,am primit o recomandare de la un coleg să mă angajez la Mesaroli că se plătește mai bine și camioanele sunt bune din punct de vedere tehnic și igienic, într-adevăr nimic de reproșat! Am discutat la telefon cu Zjeliko salariul și perioada de lucru , am întrebat dacă se lucrează la program, dacă sunt probleme cu plățile pentru parcări având în vedere că se lucrează 90% pe Anglia, a răspuns pozitiv la toate întrebările mele, am plecat plecat liniștit se acasă către Verona bineînțeles drumul plătit de mine că la angajare nu decontează. Prima zi la firmă am fost testat de un angajat ce se ocupă de parcul de camioane pe nume Dusan. Am condus pe străzile din Trevenzuolo, am băgat la rampă, am cuplat/decupat , am învățat cum se lucrează cu FlottaWeb-ul, am arătat de ce sunt în stare , mi-a explicat să merg cât mai eco...

Maduro ar vrea să trimită la Moscova un avion cu aur din rezerva țării. Kremlinul dezminte informația, pe care o consideră “fake news”

Parlamentul de la Caracas, controlat de opoziţie, a acuzat regimul preşedintelui socialist Nicolas Maduro de încercarea de a scoate din ţară şi a trimite în Rusia rezervele de aur ale Venezuelei. Informația apare într-o postare făcută pe contul Twitter al Legislativului venezuelean de către deputatul Jose Guerra, citat de portalul rusesc Lenta.ru, Deputatul venezuelean Jose Guerra, de profesie economist, care a lucrat mult timp la Banca Centrală a Venezuelei, a explicat că instituţia financiară este autorizată să efectueze tranzacţii cu aur, dar  “poporul trebuie să ştie ce fel de tranzacţie intenţionează să facă banca şi dacă aceasta este convenabilă pentru ţară”. Publicaţia “Novaia Gazeta” a informat anterior că, la 28 ianuarie, un Boeing 777 al companiei ruse Nordwind Airlines a decolat din Moscova cu destinaţia Caracas fără pasageri la bord. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a negat acuzaţiile formulate de deputatul Jose Guerra că Moscova ar...

Urmează scăderi de prețuri la iPhone. Strategia adoptată de Apple, după scăderea masivă a vânzărilor

Veniturile generate de iPhone au scăzut în primul trimestru al anului cu 15%, fapt care a determinat Apple să-şi regândească strategia de preţ, cel puţin în unele ţări. Şeful companiei Tim Cook a remarcat că puterea dolarului american, în concordanţă cu scăderea altor monede, a făcut ca iPhone-ul să fie mai scump în anumite ţări. De aceea, Apple va analiza acest fenomen şi va reduce preţurile punctual pentru unele ţări. Pe fondul unei scăderi neobişnuite a vânzărilor de telefoane iPhone la finele lui 2018, în special în China, Apple a încercat marţi să îi convingă pe investitori că are şi alte motoare de creştere pentru viitor, precum serviciile de plăţi sau cele de streaming, informează AFP. Aşa cum a prevenit grupul american încă de la începutul lunii, cifra sa de afaceri pe ultimele trei luni ale anului trecut a scăzut cu 15%, până la 52 miliarde dolari, potrivit  Agerpres . În plus, profitul net a scăzut cu 0,5%, până la 20 de miliarde de dolari, o noutate în co...