Treceți la conținutul principal

Pache Protopopescu: o zonă unde găseşti orice tip de locuinţe, chiar şi vile cu piscină



Oferta imobiliară din zona Pache Protopopescu este una dintre cele mai bogate din Capitală. Cu toate acestea, spun agenţii imobiliari, cumpărătorii nu sunt numeroşi. Şi asta pentru că, în zonă, multe dintre locuinţele scoase la vânzare sunt foarte vechi, prezintă risc seismic sau se află sub incidenţa legii 112. Vilele cu stil şi apartamentele noi sunt singurele care prezintă cât de cât interes. În schimb, piaţa chiriilor este una destul de activă.
Pache Protopopescu: o zonă unde găseşti orice tip de locuinţă, chiar şi vile cu piscinăZona Pache Protopopescu este una destul de veche. Aici găsim multe imobile ridicate în perioada interbelică şi imediat după, iar acest lucru scade mult din interesul clienţilor.  Şi dacă vechimea imobilelor ar mai putea fi trecută cu vederea de potenţialii clienţi, situaţia juridică pare să fie un adevărat impediment. Legea retrocedărilor încurcă foarte mult tranzacţiile în zonă.
În funcţie de suprafaţă, garsonierele pornesc de la 26.000 – 28.000 euro şi pot ajunge până la 40.000 euro, dacă sunt renovate şi amenajate şi dacă se află într-un imobil care nu prezintă risc seismic sau nu se află sub incidenţa legii 112. Două camere se vând, în general, cu 50.000 – 55.000 euro, iar trei camere ajung la 70.000 – 75.000 euro”, spune Cristina Rădulescu, broker imobiliar Klauss & Partners.
În zona bună, cea dinspre Izvorul Rece, se plăteşte pentru un apartament în vilă undeva între 1.000 şi 1.200 euro/mp util, pentru proprietăţile fără probleme juridice şi fără risc seismic. Pentru celelalte imobile, în funcţie de problemele pe care le au, preţul scade considerabil.
Cei interesaţi de achiziţia unei locuinţe noi găsesc oferte pe bulevardul Pache Protopopescu şi în zonele adiacente. Oferta este însă destul de mică, iar preţurile mari. Spre exemplu, un apartament cu trei camere se vinde la un preţ de aproximativ 150.000 euro, spun agenţii imobiliari.
Cei care vor să cumpere în zona Pache Protopopescu au un buget care se situează în jur de 100.000 euro şi vor apartamente în vile cu stil. Multe dintre vile se află sub incidenţa legii 112, așa că majoritatea clienţilor le evită. De aceea, nici nu putem spune că vânzările merg bine în această zonă. În plus, unele clădiri prezintă risc seismic, fiind şi ele evitate”, explică Iulian Geogea, reprezentant Klauss & Partners.
Ce buget au cei care sunt dispuşi să locuiască în zona Pache Protopopescu?
Cumpărătorii care se arată totuşi interesaţi de această zonă a Capitalei sunt, în general, persoane care dispun de bugete mari. Vorbim de sume care sar de 100.000 euro şi se poate ajunge chiar la 300.000 euro, dacă clienţii vizează vile cu suprafeţe mari, cu arhitectură deosebită. Găsim însă oferte şi pentru cei care au bugete pentru Prima Casă.
Dacă vorbim de cumpărătorii de vile şi de apartamente în vilă, vorbim de oameni care caută proprietăţi cu stil, imobile construite în perioada interbelică, cu o arhitectură deosebită, care dau un aer boem şi care te duc cu gândul la Bucureştiul de altă data. Aceste imobile au suprafeţe mari, cu camere înalte, spaţioase.  Pentru blocurile noi, sunt aceeaşi cumpărători ca în orice altă zonă centrală. Ceilalţi, care caută locuinţe în blocuri cu risc seismic sau care au legi de revendicare, sunt clienți care cumpără limitaţi de buget, pentru că în zonă poţi găsi şi apartamente de 100 mp, cu 60.000 euro”, susţine Daniel Dobre, managing Partner City Dreams Realty.
Piaţa chiriilor, mult mai dinamică
Avantajele zonei sunt apreciate cu precădere de cei care vor să locuiască cu chirie. Vechimea locuinţelor şi problemele juridice nu constituie un impediment în acest caz.
Este o piaţă a chiriilor destul de activă. Se caută atât apartamente în vile, cât şi apartamente în blocuri. În principiu, sunt vizate locuinţele cu două şi trei camere. Cei care caută să închirieze aici sunt familii tinere, care vor să fie aproape de centru, sunt puţine firme care vor să închirieze pentru birouri. Ca preţ, avem două camere la 300 euro/lună, iar trei camere undeva în jur de 450 euro/lună”, declară Laura Miu, consilier imobiliar Apulum ’94.
Unul dintre marile atuuri ale zonei Pache Protopopescu este apropierea de centru. Şi tot la capitolul bile albe, putem trece accesul la mijlocele de transport în comun, metroul de la staţia Iancului, magazinele, precum şi instituţiile de învăţământ.

Postări populare de pe acest blog

Vrei sa lucrezi pentru Masaroli? Citește mai întâi sa te angajezi și apoi mai gândește-te!

Fostul Eurotrasporti actualul Mesaroli. După o perioadă lungă în care am lucrat la o altă firmă italiană pe 2100€ lejer ma mâncat ca pe maimuță să merg la 2700€ pe lună ,am primit o recomandare de la un coleg să mă angajez la Mesaroli că se plătește mai bine și camioanele sunt bune din punct de vedere tehnic și igienic, într-adevăr nimic de reproșat! Am discutat la telefon cu Zjeliko salariul și perioada de lucru , am întrebat dacă se lucrează la program, dacă sunt probleme cu plățile pentru parcări având în vedere că se lucrează 90% pe Anglia, a răspuns pozitiv la toate întrebările mele, am plecat plecat liniștit se acasă către Verona bineînțeles drumul plătit de mine că la angajare nu decontează. Prima zi la firmă am fost testat de un angajat ce se ocupă de parcul de camioane pe nume Dusan. Am condus pe străzile din Trevenzuolo, am băgat la rampă, am cuplat/decupat , am învățat cum se lucrează cu FlottaWeb-ul, am arătat de ce sunt în stare , mi-a explicat să merg cât mai eco...

Motivatie, idealuri si conceptii fundamentale de viata!

Piramida nevoilor umane – de Abraham Maslow Succesul se invata! – capitolul unsprezece Motivatie, idealuri si conceptii fundamentale de viata! MOTTO: “ O motivatie corecta este mai puternica decat forta! “ I.    Oamenii sunt fiinte deosebit de complexe, imposibil de redus la formule astrologice, gematrice sau de alt fel. Daca-i studiem, nu se poate sa nu ne mire marea varietate de raspunsuri ale acestora la diversi stimuli materiali sau spirituali. De exemplu, o fata frumoasa care trece pe strada determina un baiat sa intoarca capul dupa ea. De ce? In acelasi timp, un altul trece pe langa ea total nepasator. De ce? Si un alt exemplu.Un om ofera o suma de bani la doi adolescenti, sa-i taie o gramada de lemne. Unul ridica din umeri si pleaca. Celalalt executa incantat sarcina. De ce aceasta deosebire? Motivatia ne raspunde la astfel de intrebari, fapt pentru care a intrat in limbajul uzual, sub diferite forme: Ce motiv a avut sa faca cutare lu...

Italia: salariile neplătite și modalitățile de recuperare a banilor datorați de către angajator

Am văzut și auzit cu toții, din păcate, de când suntem în Italia, multe cazuri de neplată a salariului. Ceea ce nu am văzut, sau, nu ni s-a adus la cunoștință multora dintre noi, este modalitatea de a recupera salariile neplătite și pașii de urmat în aceste cazuri, mulți renunțând sau pierzând chiar și mii de euro, neștiind ce se poate face sau fiind foarte pesimiști în această privință. ATENȚIE: Dacă nu se ia nici o măsură pentru a recupera salariile datorate de angajator în timp de 5 ani, datoria se prescrie, angajatul sau fostul angajat nemaiavând dreptul sau posibilitatea de a recupera banii. În primul rând, în caz de întârziere a plății salariului,  angajatul trebuie să refuze semnarea oricărui document sau ”busta paga”  care ar putea confirma plata salariului neprimit de la angajator. În alternativă, pentru a obține o probă validă că salariul nu a fost plătit, e de ajuns să scrieți pe ”busta paga” următoarele cuvinte:  ”per ricevuta e presa visi...