Treceți la conținutul principal

Cea mai facilă meserie din lume: simplă, flexibilă, fără costuri, fără riscuri


Meseria de agent imobiliar
Cea mai facilă meserie din lume: simplă, flexibilă, fără costuri, fără riscuri
Scriu acest post deoarece in firma mea, pe langa obiectul principal de activitate, ne mai ocupam (in special sotia mea) de un mic lant de magazine de telefoane celulare. Si de fiecare data cand sunt atent la aceste magazine nu pot sa nu observ modalitatile zilnice prin care Clara (sotia mea) reinnoieste marfa, se aprovizioneaza cu repere noi sau incearca sa valorifice stocuri vechi. Vad cum se consuma nervos cu o activitate atat de complexa cum este cea de comercializare pentru astfel de produse.
Se intampla foarte des sa ramanem cu marfa pe stoc prea scumpa fata de scaderile preturilor din acest domeniu si este nevoie sa vindem in pierdere, doar pentru a recupera o parte din banii investiti, ca sa nu fim in situatia sa ii pierdem pe toti altfel.
Ne costa chiria spatiilor in care ne desfasuram activitatea, salariile angajatelor, plus evident utilitatile consumate zilnic. Ne costa afisarea stradala a materialelor publicitare de orice fel: casete luminoase sau nu, people stopper-ele, chiar si simple bannere de hartie expuse, costa productia materialelor publicitare in sine plus faptul ca o mare parte nu sunt folosite si trebuie inlocuite sau aruncate.
Costa faptul ca trebuie sa vii cu promotii sub pretul altor magazine, ca sa poti atrage, asta ducand in final la diminuarea drastica a castigurilor, ajungand pana la a vinde fara adaos sau in pierdere.
Si ma gandeam ca exista meserii care nu au atata stres.
Si chiar atunci mi-a cazut fisa: pai cea mai facila meserie din lume este chiar meseria de agent imobiliar! De ce? Iata cateva motive:
  1. Nu lucrezi cu stocuri: din care stiu eu nu exista o alta meserie in afara de cea a brokerilor (de orice fel, dar in special cei imobiliari) care sa nu fie nevoita sa-si procure macar un mic stoc. Pana si dealerii de masini trebuie sa aiba cate un model din fiecare, ca sa il poata prezenta, nu?
  2. Nu esti obligat sa platesti chirie: poti lucra foarte bine de acasa, sau impartind biroul cu un coleg. Sau iti poti lua un birou cu costuri minime, oriunde in oras, deoarece nu ai nevoie expresa de vad comercial, asa cum am eu la magazinele de telefoane celulare. Aduci tu clientii la tine de regula, nu?
  3. Nu stai cu grija incasarii facturilor la termen, pentru marfa vanduta clientilor dar inca neplatita. Trebuie doar sa ai grija sa iti faci un contract pentru comision.
  4. Gandind la minimul posibil, nu ai nevoie decat de o cartela telefonica, cateva anunturi si un pic de benzina. Trebuie sa ai pe ce sa fii sunat pentru anunturile publicate si cativa litri de combustibil ca sa ajungi la adresa cu clientul, asta daca nu cumva dai anunturi din zona ta, caz in care scapi si de aceasta cheltuiala.
  5. Nu esti concurat in mod direct la pret de catre alti furnizori: pentru ca o proprietate nu are un pret diferit pentru tine si un pret preferential pentru un alt agent imobiliar. O proprietate imobiliara are un pret si acela este pentru toata lumea: singurele mici diferente le va face negocierea de final, cu clientul cumparator interesat.
  6. Nu ai nevoie de licente, diplome sau autorizatii. Magazinele noastre sunt mereu verificate ca sa corespunda cerintelor operatorilor, iar personalul din magazin (chiar daca este vorba de o simpla vanzatoare) trebuie sa fie pregatit periodic. Pe agenti nu ii verifica nimeni.
  7. Nu ai nevoie de materiale de promovare, decat daca vrei sa lucrezi la un nivel inalt in imobiliare. Altfel te poti multumi cu listare de anunturi in o multime de site-uri gratuite.
  8. Poti decide flexibil ce vinzi. Chiar daca astazi publici niste anunturi pentru o anumita gama de imobile, iar maine te decizi sa schimbi toate anunturile, nu se supara nimeni si nu ai pierdut nimic. Foarte rapid te poti reorienta pentru a acoperi o nisa de piata.
  9. Nu esti obligat sa angajezi personal. Astfel nu ai salarii de achitat la sfarsitul lunii si stresul si presiunea sunt mult mai mici decat intr-o afacere clasica.
  10. Nu esti obligat sa ai un site propriu. Vei constata ca poti lista anunturi pe diverse site-uri imobiliare, iar TopEstate iti face chiar o pagina proprie, unica si doar a ta, pe care sa o poti pune pe cartea de vizita, adica un fel de site al tau. Asa ca ai scapat de costurile gazduirii web ca sa nu mai spunem de cele ale crearii propriului site.
  11. Ai printre cele mai mari adaosuri posibile din piata economica: nu neaparat ca procent, cat ca sume. Daca de la o vanzare de apartament de 50,000 de euro castigi 1,000 de euro, suma aceasta se face de catre un magazin intr-o luna de munca, cu toate costurile mentionate mai sus.
  12. Si ultimul, dar cel mai important dintre toate: lucrezi cu marfa clientului, fara ca macar sa suporti costuri de consignatie! Marfa (ofertele imobiliare) stau “depozitate la clienti acasa” pana cand le iei tu de pe raft, le prezinti unor cumparatori iar ei se decid sa le cumpere. Iar tu doar aplici un comision la acestea, pe care trebuie sa ai grija sa il incasezi.
Felicitari noua, agentilor imobiliari, pentru ca ne-am orientat bine.

Postări populare de pe acest blog

Vrei sa lucrezi pentru Masaroli? Citește mai întâi sa te angajezi și apoi mai gândește-te!

Fostul Eurotrasporti actualul Mesaroli. După o perioadă lungă în care am lucrat la o altă firmă italiană pe 2100€ lejer ma mâncat ca pe maimuță să merg la 2700€ pe lună ,am primit o recomandare de la un coleg să mă angajez la Mesaroli că se plătește mai bine și camioanele sunt bune din punct de vedere tehnic și igienic, într-adevăr nimic de reproșat! Am discutat la telefon cu Zjeliko salariul și perioada de lucru , am întrebat dacă se lucrează la program, dacă sunt probleme cu plățile pentru parcări având în vedere că se lucrează 90% pe Anglia, a răspuns pozitiv la toate întrebările mele, am plecat plecat liniștit se acasă către Verona bineînțeles drumul plătit de mine că la angajare nu decontează. Prima zi la firmă am fost testat de un angajat ce se ocupă de parcul de camioane pe nume Dusan. Am condus pe străzile din Trevenzuolo, am băgat la rampă, am cuplat/decupat , am învățat cum se lucrează cu FlottaWeb-ul, am arătat de ce sunt în stare , mi-a explicat să merg cât mai eco...

Motivatie, idealuri si conceptii fundamentale de viata!

Piramida nevoilor umane – de Abraham Maslow Succesul se invata! – capitolul unsprezece Motivatie, idealuri si conceptii fundamentale de viata! MOTTO: “ O motivatie corecta este mai puternica decat forta! “ I.    Oamenii sunt fiinte deosebit de complexe, imposibil de redus la formule astrologice, gematrice sau de alt fel. Daca-i studiem, nu se poate sa nu ne mire marea varietate de raspunsuri ale acestora la diversi stimuli materiali sau spirituali. De exemplu, o fata frumoasa care trece pe strada determina un baiat sa intoarca capul dupa ea. De ce? In acelasi timp, un altul trece pe langa ea total nepasator. De ce? Si un alt exemplu.Un om ofera o suma de bani la doi adolescenti, sa-i taie o gramada de lemne. Unul ridica din umeri si pleaca. Celalalt executa incantat sarcina. De ce aceasta deosebire? Motivatia ne raspunde la astfel de intrebari, fapt pentru care a intrat in limbajul uzual, sub diferite forme: Ce motiv a avut sa faca cutare lu...

Italia: salariile neplătite și modalitățile de recuperare a banilor datorați de către angajator

Am văzut și auzit cu toții, din păcate, de când suntem în Italia, multe cazuri de neplată a salariului. Ceea ce nu am văzut, sau, nu ni s-a adus la cunoștință multora dintre noi, este modalitatea de a recupera salariile neplătite și pașii de urmat în aceste cazuri, mulți renunțând sau pierzând chiar și mii de euro, neștiind ce se poate face sau fiind foarte pesimiști în această privință. ATENȚIE: Dacă nu se ia nici o măsură pentru a recupera salariile datorate de angajator în timp de 5 ani, datoria se prescrie, angajatul sau fostul angajat nemaiavând dreptul sau posibilitatea de a recupera banii. În primul rând, în caz de întârziere a plății salariului,  angajatul trebuie să refuze semnarea oricărui document sau ”busta paga”  care ar putea confirma plata salariului neprimit de la angajator. În alternativă, pentru a obține o probă validă că salariul nu a fost plătit, e de ajuns să scrieți pe ”busta paga” următoarele cuvinte:  ”per ricevuta e presa visi...