Treceți la conținutul principal

Amenajarea unei băi de dimensiuni reduse, între funcţionalitate şi estetică



Camera de baie este una dintre cele mai importante încăperi ale locuinţei, ideal fiind ca amenajarea sa să îmbine armonios practicul cu esteticul. Din păcate, cele mai multe apartamente de bloc sunt dotate cu băi de dimensiuni reduse, astfel că nu ne putem alege mereu obiectele sanitare şi accesoriile dorite. Însă există câteva mici trucuri care contribuie la senzaţia de amplificare a spaţiului. 
Amenajarea unei băi de dimensiuni reduse, între funcţionalitate şi esteticăProprietarii unor locuinţe cu suprafeţe mari (deci şi cu băi pe măsură) pot alege orice culoare sau stil, preocupându-se doar de armonia generală – ideal este ca mobilierul, pardoseala, pereţii şi obiectele sanitare să aparţină aceluiaşi stil, iar nuanţele să fie în concordanţă. Însă lucrurile se schimbă atunci când este vorba de băile cu dimensiuni reduse – specialiştii nu recomandă orice fel de culori, iar obiectele sanitare, accesoriile sau modelul plăcilor de faianţă ar trebui si fie cât mai simple, pentru a nu încărca nici fizic, nici vizual.
„Pentru spaţiile mici, aş recomanda folosirea placajelor ceramice în cantităţi reduse, strict pe zonele de maximă necesitate (peretele unui duş sau zona din spatele lavoarului). Se poate evita încărcarea spaţiului prin folosirea placajelor doar până la un nivel intermediar şi prin alegerea unor texturi de proporţii reduse, cum ar fi mozaicul. Pentru restul pereţilor, ce nu intră în contact direct cu apa, recomand zugrăvelile lavabile speciale pentru spaţii umede sau tapetul din aceeaşi gamă. Vor da un aer mult mai călduros spaţiului”, propune arhitect Alexandra Zamfirescu.
Există modalităţi prin care senzaţia de spaţiu poate fi intensificată, totul ţine de culoarea şi textura meterialelor folosite. Pentru spaţiile mici, sunt recomandate culorile calde, care dau senzaţia unui spaţiu deschis.
„Nuanţele calde, luminoase, pot amplifica senzaţia de spaţiu. Este de preferat ca fondul dominant să fie unul deschis, neutru, iar dacă se doresc accente de culoare sau contrast, acestea ar trebui folosite în proporţie redusă, în cazul spaţiilor mici”, recomandă reprezentantul Biroului de Arhitectură Alexandra Zamfirescu.
Oglinzile amplasate corect accentuează senzaţia de luminozitate şi spaţiu  
Unul dintre cele mai însemnate elemente în orice baie este oglinda, iar într-o încăpere de dimensiuni reduse, aceasta poate amplifica impresia de spaţiu şi luminozitate, dacă este amplasată corect. Specialiştii nu ne sfătuiesc să alegem oglinzi mici, indiferent de suprafaţa camerei. În general, oglinda se poziţionează deasupra lavoarului, iar oglinzile aşezate faţă în faţă intensifică senzaţia de spaţiu, aşa că nu ezitaţi să alegeţi şi un alt dulăpior cu oglinzi, pe care să îl montaţi pe peretele opus.
„Nuanţele deschise, iluminatul generos sau folosirea efectului de oglindire vor contribui întotdeauna la senzaţia de amplificare a unui spaţiu”, sfătuieşte arh. Zamfirescu.
Nu trebuie să neglijăm materialele din care sunt realizate obiectele sanitare şi trebuie să analizăm atent raportul calitate-preţ. Cum la noi produsele originale sunt fidel imitate, specialiştii ne avertizează că preţul nu reflectă întotdeauna calitatea, astfel că ne sfătuiesc să alegem garanţia pe care o oferă un furnizor de elită. În plus, în cele mai multe cazuri, vom beneficia şi de sfaturi în ceea ce priveşte amenajarea.
„În ultimul an,am observat un interes crescut al românilor pentru renovarea băilor, dar şi o schimbare la nivelul produselor alese în acest scop. Astfel, dacă până de curând, clienţii noştri optau pentru obiecte sanitare simple, albe, în prezent aceştia au început să se inspire din tendinţele europene în amenajarea băilor şi să aleagă produse în culori şi texturi moderne”, declară Mugurel - Horia Rusu, Directorul General al Hornbach România.
Camera de baie – un spaţiu dedicat relaxării, ce poate fi amenajat modern, indiferent de dimensiuni
Nu în ultimul rând, chiar dacă avem la dispoziţie o baie de dimensiuni reduse, trebuie să ţinem cont de tendinţele din domeniu. Amenajarea locuinţelor moderne se inspiră din trecut, astfel că specialiştii ne propun accente vintage chiar şi în băi.
„Estetica vintage este noua tendinţă în domeniul amenajărilor interioare. Designerii de placaje ceramice s-au inspirat din fineţea modelelor tradiţionale de influenţă mediteraneeană şi au propus, pentru noul sezon, imprimeuri în nuanţe patinate. Un exemplu în acest sens este colecţia creată de designerul Francisco Segarra pentru Peronda”, încheie reprezentantul Biroului de Arhitectură Alexandra Zamfirescu.

Postări populare de pe acest blog

Vrei sa lucrezi pentru Masaroli? Citește mai întâi sa te angajezi și apoi mai gândește-te!

Fostul Eurotrasporti actualul Mesaroli. După o perioadă lungă în care am lucrat la o altă firmă italiană pe 2100€ lejer ma mâncat ca pe maimuță să merg la 2700€ pe lună ,am primit o recomandare de la un coleg să mă angajez la Mesaroli că se plătește mai bine și camioanele sunt bune din punct de vedere tehnic și igienic, într-adevăr nimic de reproșat! Am discutat la telefon cu Zjeliko salariul și perioada de lucru , am întrebat dacă se lucrează la program, dacă sunt probleme cu plățile pentru parcări având în vedere că se lucrează 90% pe Anglia, a răspuns pozitiv la toate întrebările mele, am plecat plecat liniștit se acasă către Verona bineînțeles drumul plătit de mine că la angajare nu decontează. Prima zi la firmă am fost testat de un angajat ce se ocupă de parcul de camioane pe nume Dusan. Am condus pe străzile din Trevenzuolo, am băgat la rampă, am cuplat/decupat , am învățat cum se lucrează cu FlottaWeb-ul, am arătat de ce sunt în stare , mi-a explicat să merg cât mai eco

Motivatie, idealuri si conceptii fundamentale de viata!

Piramida nevoilor umane – de Abraham Maslow Succesul se invata! – capitolul unsprezece Motivatie, idealuri si conceptii fundamentale de viata! MOTTO: “ O motivatie corecta este mai puternica decat forta! “ I.    Oamenii sunt fiinte deosebit de complexe, imposibil de redus la formule astrologice, gematrice sau de alt fel. Daca-i studiem, nu se poate sa nu ne mire marea varietate de raspunsuri ale acestora la diversi stimuli materiali sau spirituali. De exemplu, o fata frumoasa care trece pe strada determina un baiat sa intoarca capul dupa ea. De ce? In acelasi timp, un altul trece pe langa ea total nepasator. De ce? Si un alt exemplu.Un om ofera o suma de bani la doi adolescenti, sa-i taie o gramada de lemne. Unul ridica din umeri si pleaca. Celalalt executa incantat sarcina. De ce aceasta deosebire? Motivatia ne raspunde la astfel de intrebari, fapt pentru care a intrat in limbajul uzual, sub diferite forme: Ce motiv a avut sa faca cutare lucru? De ce nu

Italia: salariile neplătite și modalitățile de recuperare a banilor datorați de către angajator

Am văzut și auzit cu toții, din păcate, de când suntem în Italia, multe cazuri de neplată a salariului. Ceea ce nu am văzut, sau, nu ni s-a adus la cunoștință multora dintre noi, este modalitatea de a recupera salariile neplătite și pașii de urmat în aceste cazuri, mulți renunțând sau pierzând chiar și mii de euro, neștiind ce se poate face sau fiind foarte pesimiști în această privință. ATENȚIE: Dacă nu se ia nici o măsură pentru a recupera salariile datorate de angajator în timp de 5 ani, datoria se prescrie, angajatul sau fostul angajat nemaiavând dreptul sau posibilitatea de a recupera banii. În primul rând, în caz de întârziere a plății salariului,  angajatul trebuie să refuze semnarea oricărui document sau ”busta paga”  care ar putea confirma plata salariului neprimit de la angajator. În alternativă, pentru a obține o probă validă că salariul nu a fost plătit, e de ajuns să scrieți pe ”busta paga” următoarele cuvinte:  ”per ricevuta e presa visione”  și să vă puneți semnătu