Treceți la conținutul principal

Shanghai, denumit şi „Parisul Chinei”, unul dintre oraşele cu cea mai rapidă dezvoltare din lume

Shanghai este cel mai mare şi cel mai „occidentalizat” oraş din China, o metropolă modernă, în care s-a construit febril în ultimii ani, astfel că centrele comerciale de dimensiuni impresionante şi zgârie-norii eleganţi nu mai reprezintă un motiv de uimire pentru localnici. Motor economic al Chinei, a devenit în timp un fel de centru internaţional al Chinei de Est, în toate domeniile, nu numai în afaceri.
Shanghai, denumit şi „Parisul Chinei”În ultimele două decenii, Shanghai s-a extins cu repeziciune, fiind printre oraşele cu cea mai rapidă dezvoltare din lume. Înainte de 1992, Beijing capta majoritatea investiţiilor, iar Shanghai era doar un oraş sărac şi relativ nedezvoltat, deşi în anii ’30 avusese o puternică influenţă pe plan internaţional. Dar primarul oraşului s-a ambiţionat să transforme Shanghaiul în unul dintre „centrele financiare importante pe plan mondial”, iar astăzi este cel mai dezvoltat oraş din China, contribuind cu 20-25% la bugetul naţional total. Ritmul creşterii economice anuale este uimitor, de peste 15%, iar anul trecut, PIB-ul metropolei s-a ridicat la 297 miliarde dolari.
Cum creşterea economică se reflectă fără de greş în piaţa imobiliară, nu este de mirare faptul că Shanghai este un uriaş şantier de construcţii, cu sute de zgârie-nori. Cartierul Pudong este zona cu cele mai multe construcţii moderne, deoarece aici îşi au sediul numerioase companii high-tech şi instituţii financiare.
Oferta de locuinţe în Shanhai este vastă, de la garsoniere modeste la vile luxoase
Shanghai în sine se întinde pe o suprafaţă vastă, dar centrul Shanghia este format din două zone principale – Pudong şi Puxi, separate de râul Huangpu. O metropolă cu adevărat fascinantă, Shanghai atrage turişti din întreaga lume, nu puţini fiind cei care decid să se stabilească aici pe termen nelimitat. Cei care aleg să locuiască în Shanghai vor găsi numeroase proprietăţi disponibile, de la apartamente nepretenţioase la ville luxoase. Cele Shanghai, zona Pudong Puximai populare cartiere printre expaţi sunt French Concession, Changning, Luwan sau Xuhui.
Preţul mediu al apartamentelor, conform Numbeo:
  • Apartament central – 7.150 dolari/mp
  • Apartament semicentral – 3.350 dolari/mp
Cetăţenii străini primesc dreptul de a-şi achiziţiona o locuinţă în Shanghai numai după ce demonstrează că au lucrat în Republica Populară Chineză cel puţin un an. În afară de costul locuinţei, potenţialii clienţi trebuie să aibă în vedere un cost adiţional de circa 1,5% din valoarea proprietăţii, reprezentând taxe şi impozite.
Clienţii care vor să închirieze un apartament trebuie să ateste că lucrează în Shanghai
Shanghai, unul din orașele cu cea mai rapidă dezvoltare din lumeShanghai este un important centru economic şi financiar, una dintre cele mai vizitate destinaţii asiatice atât de turiştii de afaceri cât şi de vizitatorii în vacanţă, astfel că oferta de locuinţe de închiriat în regim hotelier este uriaşă. Cele mai multe aparthoteluri sunt complet mobilate şi utilate cu produse de ultimă tehnologie.
Valoarea medie a chiriei, conform Numbeo Cost of Living:
  • Apartament cu un dormitor – central: 800 dolari/lună; semicentral: 450 dolari/lună
  • Apartament cu trei dormitoare – central: 1.730 dolari/lună; semicentrla: 940 dolari/lună
Chiriaşii care doresc să petreacă o perioadă mai lungă în Shanghai trebuie să demonstreze că lucrează în oraş şi să semneze un contract pe minimum şase luni. Aceste reguli nu se aplică turiştilor care doresc să închirieze o locuinţă pe o perioadă scurtă.

Postări populare de pe acest blog

Vrei sa lucrezi pentru Masaroli? Citește mai întâi sa te angajezi și apoi mai gândește-te!

Fostul Eurotrasporti actualul Mesaroli. După o perioadă lungă în care am lucrat la o altă firmă italiană pe 2100€ lejer ma mâncat ca pe maimuță să merg la 2700€ pe lună ,am primit o recomandare de la un coleg să mă angajez la Mesaroli că se plătește mai bine și camioanele sunt bune din punct de vedere tehnic și igienic, într-adevăr nimic de reproșat! Am discutat la telefon cu Zjeliko salariul și perioada de lucru , am întrebat dacă se lucrează la program, dacă sunt probleme cu plățile pentru parcări având în vedere că se lucrează 90% pe Anglia, a răspuns pozitiv la toate întrebările mele, am plecat plecat liniștit se acasă către Verona bineînțeles drumul plătit de mine că la angajare nu decontează. Prima zi la firmă am fost testat de un angajat ce se ocupă de parcul de camioane pe nume Dusan. Am condus pe străzile din Trevenzuolo, am băgat la rampă, am cuplat/decupat , am învățat cum se lucrează cu FlottaWeb-ul, am arătat de ce sunt în stare , mi-a explicat să merg cât mai eco...

Maduro ar vrea să trimită la Moscova un avion cu aur din rezerva țării. Kremlinul dezminte informația, pe care o consideră “fake news”

Parlamentul de la Caracas, controlat de opoziţie, a acuzat regimul preşedintelui socialist Nicolas Maduro de încercarea de a scoate din ţară şi a trimite în Rusia rezervele de aur ale Venezuelei. Informația apare într-o postare făcută pe contul Twitter al Legislativului venezuelean de către deputatul Jose Guerra, citat de portalul rusesc Lenta.ru, Deputatul venezuelean Jose Guerra, de profesie economist, care a lucrat mult timp la Banca Centrală a Venezuelei, a explicat că instituţia financiară este autorizată să efectueze tranzacţii cu aur, dar  “poporul trebuie să ştie ce fel de tranzacţie intenţionează să facă banca şi dacă aceasta este convenabilă pentru ţară”. Publicaţia “Novaia Gazeta” a informat anterior că, la 28 ianuarie, un Boeing 777 al companiei ruse Nordwind Airlines a decolat din Moscova cu destinaţia Caracas fără pasageri la bord. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a negat acuzaţiile formulate de deputatul Jose Guerra că Moscova ar...

Urmează scăderi de prețuri la iPhone. Strategia adoptată de Apple, după scăderea masivă a vânzărilor

Veniturile generate de iPhone au scăzut în primul trimestru al anului cu 15%, fapt care a determinat Apple să-şi regândească strategia de preţ, cel puţin în unele ţări. Şeful companiei Tim Cook a remarcat că puterea dolarului american, în concordanţă cu scăderea altor monede, a făcut ca iPhone-ul să fie mai scump în anumite ţări. De aceea, Apple va analiza acest fenomen şi va reduce preţurile punctual pentru unele ţări. Pe fondul unei scăderi neobişnuite a vânzărilor de telefoane iPhone la finele lui 2018, în special în China, Apple a încercat marţi să îi convingă pe investitori că are şi alte motoare de creştere pentru viitor, precum serviciile de plăţi sau cele de streaming, informează AFP. Aşa cum a prevenit grupul american încă de la începutul lunii, cifra sa de afaceri pe ultimele trei luni ale anului trecut a scăzut cu 15%, până la 52 miliarde dolari, potrivit  Agerpres . În plus, profitul net a scăzut cu 0,5%, până la 20 de miliarde de dolari, o noutate în co...