Treceți la conținutul principal

Shanghai, denumit şi „Parisul Chinei”, unul dintre oraşele cu cea mai rapidă dezvoltare din lume

Shanghai este cel mai mare şi cel mai „occidentalizat” oraş din China, o metropolă modernă, în care s-a construit febril în ultimii ani, astfel că centrele comerciale de dimensiuni impresionante şi zgârie-norii eleganţi nu mai reprezintă un motiv de uimire pentru localnici. Motor economic al Chinei, a devenit în timp un fel de centru internaţional al Chinei de Est, în toate domeniile, nu numai în afaceri.
Shanghai, denumit şi „Parisul Chinei”În ultimele două decenii, Shanghai s-a extins cu repeziciune, fiind printre oraşele cu cea mai rapidă dezvoltare din lume. Înainte de 1992, Beijing capta majoritatea investiţiilor, iar Shanghai era doar un oraş sărac şi relativ nedezvoltat, deşi în anii ’30 avusese o puternică influenţă pe plan internaţional. Dar primarul oraşului s-a ambiţionat să transforme Shanghaiul în unul dintre „centrele financiare importante pe plan mondial”, iar astăzi este cel mai dezvoltat oraş din China, contribuind cu 20-25% la bugetul naţional total. Ritmul creşterii economice anuale este uimitor, de peste 15%, iar anul trecut, PIB-ul metropolei s-a ridicat la 297 miliarde dolari.
Cum creşterea economică se reflectă fără de greş în piaţa imobiliară, nu este de mirare faptul că Shanghai este un uriaş şantier de construcţii, cu sute de zgârie-nori. Cartierul Pudong este zona cu cele mai multe construcţii moderne, deoarece aici îşi au sediul numerioase companii high-tech şi instituţii financiare.
Oferta de locuinţe în Shanhai este vastă, de la garsoniere modeste la vile luxoase
Shanghai în sine se întinde pe o suprafaţă vastă, dar centrul Shanghia este format din două zone principale – Pudong şi Puxi, separate de râul Huangpu. O metropolă cu adevărat fascinantă, Shanghai atrage turişti din întreaga lume, nu puţini fiind cei care decid să se stabilească aici pe termen nelimitat. Cei care aleg să locuiască în Shanghai vor găsi numeroase proprietăţi disponibile, de la apartamente nepretenţioase la ville luxoase. Cele Shanghai, zona Pudong Puximai populare cartiere printre expaţi sunt French Concession, Changning, Luwan sau Xuhui.
Preţul mediu al apartamentelor, conform Numbeo:
  • Apartament central – 7.150 dolari/mp
  • Apartament semicentral – 3.350 dolari/mp
Cetăţenii străini primesc dreptul de a-şi achiziţiona o locuinţă în Shanghai numai după ce demonstrează că au lucrat în Republica Populară Chineză cel puţin un an. În afară de costul locuinţei, potenţialii clienţi trebuie să aibă în vedere un cost adiţional de circa 1,5% din valoarea proprietăţii, reprezentând taxe şi impozite.
Clienţii care vor să închirieze un apartament trebuie să ateste că lucrează în Shanghai
Shanghai, unul din orașele cu cea mai rapidă dezvoltare din lumeShanghai este un important centru economic şi financiar, una dintre cele mai vizitate destinaţii asiatice atât de turiştii de afaceri cât şi de vizitatorii în vacanţă, astfel că oferta de locuinţe de închiriat în regim hotelier este uriaşă. Cele mai multe aparthoteluri sunt complet mobilate şi utilate cu produse de ultimă tehnologie.
Valoarea medie a chiriei, conform Numbeo Cost of Living:
  • Apartament cu un dormitor – central: 800 dolari/lună; semicentral: 450 dolari/lună
  • Apartament cu trei dormitoare – central: 1.730 dolari/lună; semicentrla: 940 dolari/lună
Chiriaşii care doresc să petreacă o perioadă mai lungă în Shanghai trebuie să demonstreze că lucrează în oraş şi să semneze un contract pe minimum şase luni. Aceste reguli nu se aplică turiştilor care doresc să închirieze o locuinţă pe o perioadă scurtă.

Postări populare de pe acest blog

Vrei sa lucrezi pentru Masaroli? Citește mai întâi sa te angajezi și apoi mai gândește-te!

Fostul Eurotrasporti actualul Mesaroli. După o perioadă lungă în care am lucrat la o altă firmă italiană pe 2100€ lejer ma mâncat ca pe maimuță să merg la 2700€ pe lună ,am primit o recomandare de la un coleg să mă angajez la Mesaroli că se plătește mai bine și camioanele sunt bune din punct de vedere tehnic și igienic, într-adevăr nimic de reproșat! Am discutat la telefon cu Zjeliko salariul și perioada de lucru , am întrebat dacă se lucrează la program, dacă sunt probleme cu plățile pentru parcări având în vedere că se lucrează 90% pe Anglia, a răspuns pozitiv la toate întrebările mele, am plecat plecat liniștit se acasă către Verona bineînțeles drumul plătit de mine că la angajare nu decontează. Prima zi la firmă am fost testat de un angajat ce se ocupă de parcul de camioane pe nume Dusan. Am condus pe străzile din Trevenzuolo, am băgat la rampă, am cuplat/decupat , am învățat cum se lucrează cu FlottaWeb-ul, am arătat de ce sunt în stare , mi-a explicat să merg cât mai eco

Motivatie, idealuri si conceptii fundamentale de viata!

Piramida nevoilor umane – de Abraham Maslow Succesul se invata! – capitolul unsprezece Motivatie, idealuri si conceptii fundamentale de viata! MOTTO: “ O motivatie corecta este mai puternica decat forta! “ I.    Oamenii sunt fiinte deosebit de complexe, imposibil de redus la formule astrologice, gematrice sau de alt fel. Daca-i studiem, nu se poate sa nu ne mire marea varietate de raspunsuri ale acestora la diversi stimuli materiali sau spirituali. De exemplu, o fata frumoasa care trece pe strada determina un baiat sa intoarca capul dupa ea. De ce? In acelasi timp, un altul trece pe langa ea total nepasator. De ce? Si un alt exemplu.Un om ofera o suma de bani la doi adolescenti, sa-i taie o gramada de lemne. Unul ridica din umeri si pleaca. Celalalt executa incantat sarcina. De ce aceasta deosebire? Motivatia ne raspunde la astfel de intrebari, fapt pentru care a intrat in limbajul uzual, sub diferite forme: Ce motiv a avut sa faca cutare lucru? De ce nu

Italia: salariile neplătite și modalitățile de recuperare a banilor datorați de către angajator

Am văzut și auzit cu toții, din păcate, de când suntem în Italia, multe cazuri de neplată a salariului. Ceea ce nu am văzut, sau, nu ni s-a adus la cunoștință multora dintre noi, este modalitatea de a recupera salariile neplătite și pașii de urmat în aceste cazuri, mulți renunțând sau pierzând chiar și mii de euro, neștiind ce se poate face sau fiind foarte pesimiști în această privință. ATENȚIE: Dacă nu se ia nici o măsură pentru a recupera salariile datorate de angajator în timp de 5 ani, datoria se prescrie, angajatul sau fostul angajat nemaiavând dreptul sau posibilitatea de a recupera banii. În primul rând, în caz de întârziere a plății salariului,  angajatul trebuie să refuze semnarea oricărui document sau ”busta paga”  care ar putea confirma plata salariului neprimit de la angajator. În alternativă, pentru a obține o probă validă că salariul nu a fost plătit, e de ajuns să scrieți pe ”busta paga” următoarele cuvinte:  ”per ricevuta e presa visione”  și să vă puneți semnătu