Treceți la conținutul principal

Milano, cel mai stilat oraş al Italiei

Milano este cel mai important oraş din nordul Italiei, o metropolă plină de eleganţă şi de istorie, ce se bucură de nenumărate clădiri impresionante, aparţinând diferitor stiluri – de la palate neoclasice specific milaneze, la clădiri de birouri ultra-moderne. Cei mai bogaţi oameni din lume vor să se bucure constant de atmosfera din Capitala Modei, astfel că proprietăţile imobiliare au un preţ pe măsura faimei acestui oraş.
Domul din MilanoOraş Alfa, cu greutate în sistemul economic mondial, Milano este centrul industrial, comercial şi financiar al Italiei, astfel că aici îşi au sediul central cele mai importante instituţii bancare, companii multinaţionale, precum şi Bursa de Valori din Italia. De asemenea, Milano este al doilea mare oraş din Italia şi una dintre cele mai aglomerate zone metropolitane din Europa, cu o populaţie de peste 5,2 milioane locuitori în Grande Milano. Mai mult, oraşul este recunoscut la nivel mondial ca fiind capitala modei şi a design-ului, locul de unde se stabilesc tendinţele în acest domeniu, astfel că se bucură de o atmosferă unică în lume.
Italia este ţara cu cele mai numeroase vestigii, iar Milano nu face excepţie – cu numeroase atracţii turistice, muzee, teatre şi clădiri de importanţă istorică, oraşul atrage anual peste două milioane vizitatori. Drept urmare, viaţa este relativ scumpă, fiind poziţionat ca unul dintre cele mai costisitoare oraşe europene pentru expaţi. Circa 15% din populaţia totală a oraşului este reprezentată de cetăţenii străini, iar mulţi dintre bogătaşii lumii nu rezistă tentaţiei de a-şi achiziţiona o proprietate în Milano.
1.000 euro/lună este un preţ mediu pentru o garsonieră centrală
Locuinţele de închiriat din Milano se împart în trei mari categorii: complet goale (fără mobilă, electrocasnice sau corpuri de iluminat), semi-mobilate (bucătărie utilată) şi complet mobilate. Apartamentele închiriare în regim hotelier fac parte din ultima categorie, iar unele vin la pachet şi cu alte facilităţi, precum piscină la bloc, sală de fitness sau servicii de menaj.
Valoarea medie a chiriei, conform Numbeo Cost of Living:
  • Apartament cu un dormitor – central: 980 euro/lună; semicentral: 730 euro/lună
  • Apartament cu trei dormitoare – central: 1.850 euro/lună; semicentral: 1.150 euro/lună
Cele mai moderne şi scumpe oferte se găsesc cu precădere în zona Corso Buenos Aires, deoarece este ţinta celor mai mulţi dintre turiştii business, dar şi în zona Ticinese-Navigli se găsesc apartamente de calitate, deşi în clădiri vechi şi renovate.
O casă pe malul lacului ajunge să fie de cinci ori mai scumpă decât un apartament ultra-central
Deşi mulţi optează pentru case de vacanţă în afara oraşului, în munţii din nordul Italiei, Milano reprezintă o alegere excelentă pentru clienţii care vor să investească într-o proprietate pe care să o şi închirieze, dar să o şi folosească în concedii. Preţurile sunt ridicate în zona centrului istoric, dar în cartiere mărginaşe precum  Amendola-Fiera sau Vittoria, raportul calitate-preţ este extrem de mulţumitor.
Preţul mediu al apartamentelor, conform Numbeo Cost of Living:
  • Apartament central – 7.500 euro/mp
  • Apartament semicentral – 3.500 euro/mp
Proprietăţile milaneze amplasate pe malul lacului reprezintă o investiţie extrem de bună, dar rezervată celor cu un buget generos, atât pentru achiziţie, cât şi pentru întreţinerea ulterioară. O vilă luxoasă de pe malul lacului costă, la modul general, de patru-cinci ori mai mult decât un apartament amplasat în centrul istoric al oraşului. În schimb, casele cu grădină amplasate la periferie sunt mult mai accesibile majorităţii, din punct de vedere financiar.

Postări populare de pe acest blog

Vrei sa lucrezi pentru Masaroli? Citește mai întâi sa te angajezi și apoi mai gândește-te!

Fostul Eurotrasporti actualul Mesaroli. După o perioadă lungă în care am lucrat la o altă firmă italiană pe 2100€ lejer ma mâncat ca pe maimuță să merg la 2700€ pe lună ,am primit o recomandare de la un coleg să mă angajez la Mesaroli că se plătește mai bine și camioanele sunt bune din punct de vedere tehnic și igienic, într-adevăr nimic de reproșat! Am discutat la telefon cu Zjeliko salariul și perioada de lucru , am întrebat dacă se lucrează la program, dacă sunt probleme cu plățile pentru parcări având în vedere că se lucrează 90% pe Anglia, a răspuns pozitiv la toate întrebările mele, am plecat plecat liniștit se acasă către Verona bineînțeles drumul plătit de mine că la angajare nu decontează. Prima zi la firmă am fost testat de un angajat ce se ocupă de parcul de camioane pe nume Dusan. Am condus pe străzile din Trevenzuolo, am băgat la rampă, am cuplat/decupat , am învățat cum se lucrează cu FlottaWeb-ul, am arătat de ce sunt în stare , mi-a explicat să merg cât mai eco...

Maduro ar vrea să trimită la Moscova un avion cu aur din rezerva țării. Kremlinul dezminte informația, pe care o consideră “fake news”

Parlamentul de la Caracas, controlat de opoziţie, a acuzat regimul preşedintelui socialist Nicolas Maduro de încercarea de a scoate din ţară şi a trimite în Rusia rezervele de aur ale Venezuelei. Informația apare într-o postare făcută pe contul Twitter al Legislativului venezuelean de către deputatul Jose Guerra, citat de portalul rusesc Lenta.ru, Deputatul venezuelean Jose Guerra, de profesie economist, care a lucrat mult timp la Banca Centrală a Venezuelei, a explicat că instituţia financiară este autorizată să efectueze tranzacţii cu aur, dar  “poporul trebuie să ştie ce fel de tranzacţie intenţionează să facă banca şi dacă aceasta este convenabilă pentru ţară”. Publicaţia “Novaia Gazeta” a informat anterior că, la 28 ianuarie, un Boeing 777 al companiei ruse Nordwind Airlines a decolat din Moscova cu destinaţia Caracas fără pasageri la bord. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a negat acuzaţiile formulate de deputatul Jose Guerra că Moscova ar...

Urmează scăderi de prețuri la iPhone. Strategia adoptată de Apple, după scăderea masivă a vânzărilor

Veniturile generate de iPhone au scăzut în primul trimestru al anului cu 15%, fapt care a determinat Apple să-şi regândească strategia de preţ, cel puţin în unele ţări. Şeful companiei Tim Cook a remarcat că puterea dolarului american, în concordanţă cu scăderea altor monede, a făcut ca iPhone-ul să fie mai scump în anumite ţări. De aceea, Apple va analiza acest fenomen şi va reduce preţurile punctual pentru unele ţări. Pe fondul unei scăderi neobişnuite a vânzărilor de telefoane iPhone la finele lui 2018, în special în China, Apple a încercat marţi să îi convingă pe investitori că are şi alte motoare de creştere pentru viitor, precum serviciile de plăţi sau cele de streaming, informează AFP. Aşa cum a prevenit grupul american încă de la începutul lunii, cifra sa de afaceri pe ultimele trei luni ale anului trecut a scăzut cu 15%, până la 52 miliarde dolari, potrivit  Agerpres . În plus, profitul net a scăzut cu 0,5%, până la 20 de miliarde de dolari, o noutate în co...