Treceți la conținutul principal

În New Delhi, segmentul rezidenţial înregistrează cele mai însemnate creşteri de preţ din India

New Delhi este citadela imperială cu bulevarde largi din interiorul metropolei Delhi, proiectată de britanici pentru a fi capitala Indiei, în urmă cu mai bine de o sută de ani. Clasat drept Oraş-Alfa, New Delhi continuă să se extindă, devenind neîncăpător pentru pătura mijlocie a oraşului, aflată în creştere. Drept urmare, preţul proprietăţilor urcă necontrolat de la an la an, la fel ca şi în alte mari oraşe din India.
În New Delhi, segmentul rezidenţial înregistrează cele mai însemnate creşteri de preţ din IndiaAmplasat în interiorul metropolei Delhi, New Delhi este un oraş agitat, fiind unul din cele nouă districte ale Teritoriului Uniunii Delhi. Vizitat de turişti din toate colţurile lumii, New Delhi a fost clădit de britanici special pentru a fi capitala Indiei. Lucrările de întemeiere au început în 1911, dar noua capitală a fost inaugurată abia în 1931, de către Viceregele Britanic al Indiei, Lord Irwin.
Deşi New Delhi are doar puţin peste o sută de ani, este parte a metropolei Delhi, care are o istorie ce se întinde pe 5.000 ani. Astfel că turiştii care vizitează zona vor găsi nenumărate temple, altare şi clădiri antice. Multe dintre structurile istorice se află în New Delhi, alături de clădiri moderne. New Delhi este căminul a două monumente UNESCO: Mormântul lui Humayun şi Complexul Qutub, în timp ce numeroase alte monumente istorice sunt păstrate cu grijă în zone precum Vechiul Delhi sau Mehrauli.
New Delhi este oraşul indian cu cel mai ridicat nivel de trai, ceea ce se reflectă şi în preţul proprietăţilor
New Delhi este un oraş global, un important nod în sistemul economic mondial, fiind considerat a fi un microcosm al Indiei. New Delhi oferă cel mai ridicat nivel de trai din întreaga Indie şi este cel mai scump oraş indian pentru expaţi, conform institutului Mercer. În acelaşi timp, metropola Delhi este între primele zece aglomerări urbane din lume, cu o populaţie ce depăşeşte 18 milioane locuitori.
Valoarea medie a chiriei în Delhi, conform Numbeo Cost of Living:
  • Apartament cu un dormitor – central: 250 dolari/lună; semicentral: 140 dolari/lună
  • Apartament cu trei dormitoare – central: 630 dolari/lună; semicentral: 400 dolari/lună
India este printre ţările cu cele mai mari creşteri anuale de preţ pe segmentul rezidenţial, conform datelor companiei Knight Frank. Cererea de locuinţe este mult mai mare decât ritmul de construcţie, atât în Capitală cât şi în celelalte mari oraşe. Preţul locuinţelor din New Delhi a crescut cu peste 16% numai în prima jumătate a anului trecut şi cu aproape 34% în anul anterior, arată cifrele Băncii Naţionale pentru Locuinţe a Indiei (NHB).
În timp ce preţul mediu al unui apartament în Delhi este de aproape 1.500 dolari/mp (conform Numbeo Cost of Living), în New Delhi nu oricine îşi permite să locuiască. În cazul apartamentelor, preţul mediu este de 3.700 dolari/mp, iar în cazul caselor cu grădină, preţul mediu este 15.000 dolari/mp, conform portalului zamanzar.com.
Un important centru financiar şi comercial, capitala Indiei s-a extins semnificativ în ultimii ani, astfel că aici se regăsesc şi unele dintre cele mai impresionante construcţii moderne din întreaga ţară. Cele mai importante cartiere din New Delhi sunt Shahjahanabad (Vechiul Delhi), Central Delhi – zonă ce găzduieşte cele mai importante atracţii turistice, Pahargani şi Connaught Place sau Rajiv Chowk – zonă considerată a fi inima oraşului.

Postări populare de pe acest blog

Vrei sa lucrezi pentru Masaroli? Citește mai întâi sa te angajezi și apoi mai gândește-te!

Fostul Eurotrasporti actualul Mesaroli. După o perioadă lungă în care am lucrat la o altă firmă italiană pe 2100€ lejer ma mâncat ca pe maimuță să merg la 2700€ pe lună ,am primit o recomandare de la un coleg să mă angajez la Mesaroli că se plătește mai bine și camioanele sunt bune din punct de vedere tehnic și igienic, într-adevăr nimic de reproșat! Am discutat la telefon cu Zjeliko salariul și perioada de lucru , am întrebat dacă se lucrează la program, dacă sunt probleme cu plățile pentru parcări având în vedere că se lucrează 90% pe Anglia, a răspuns pozitiv la toate întrebările mele, am plecat plecat liniștit se acasă către Verona bineînțeles drumul plătit de mine că la angajare nu decontează. Prima zi la firmă am fost testat de un angajat ce se ocupă de parcul de camioane pe nume Dusan. Am condus pe străzile din Trevenzuolo, am băgat la rampă, am cuplat/decupat , am învățat cum se lucrează cu FlottaWeb-ul, am arătat de ce sunt în stare , mi-a explicat să merg cât mai eco

Motivatie, idealuri si conceptii fundamentale de viata!

Piramida nevoilor umane – de Abraham Maslow Succesul se invata! – capitolul unsprezece Motivatie, idealuri si conceptii fundamentale de viata! MOTTO: “ O motivatie corecta este mai puternica decat forta! “ I.    Oamenii sunt fiinte deosebit de complexe, imposibil de redus la formule astrologice, gematrice sau de alt fel. Daca-i studiem, nu se poate sa nu ne mire marea varietate de raspunsuri ale acestora la diversi stimuli materiali sau spirituali. De exemplu, o fata frumoasa care trece pe strada determina un baiat sa intoarca capul dupa ea. De ce? In acelasi timp, un altul trece pe langa ea total nepasator. De ce? Si un alt exemplu.Un om ofera o suma de bani la doi adolescenti, sa-i taie o gramada de lemne. Unul ridica din umeri si pleaca. Celalalt executa incantat sarcina. De ce aceasta deosebire? Motivatia ne raspunde la astfel de intrebari, fapt pentru care a intrat in limbajul uzual, sub diferite forme: Ce motiv a avut sa faca cutare lucru? De ce nu

Italia: salariile neplătite și modalitățile de recuperare a banilor datorați de către angajator

Am văzut și auzit cu toții, din păcate, de când suntem în Italia, multe cazuri de neplată a salariului. Ceea ce nu am văzut, sau, nu ni s-a adus la cunoștință multora dintre noi, este modalitatea de a recupera salariile neplătite și pașii de urmat în aceste cazuri, mulți renunțând sau pierzând chiar și mii de euro, neștiind ce se poate face sau fiind foarte pesimiști în această privință. ATENȚIE: Dacă nu se ia nici o măsură pentru a recupera salariile datorate de angajator în timp de 5 ani, datoria se prescrie, angajatul sau fostul angajat nemaiavând dreptul sau posibilitatea de a recupera banii. În primul rând, în caz de întârziere a plății salariului,  angajatul trebuie să refuze semnarea oricărui document sau ”busta paga”  care ar putea confirma plata salariului neprimit de la angajator. În alternativă, pentru a obține o probă validă că salariul nu a fost plătit, e de ajuns să scrieți pe ”busta paga” următoarele cuvinte:  ”per ricevuta e presa visione”  și să vă puneți semnătu